U, de petitionaris
Er is nieuws!
Screenshot 2024 04 30 at 20.09.22

Breid het AZC Sweikhuizen niet uit in natuurgebied Moorheide bij Spaubeek

1.314 ondertekeningen

De natuur staat onder druk. Het COA heeft aangekondigd dat ze het aantal bewoners willen verdubbelen naar 400 op een populatie van 3000! Dit betekent een giga verbouwing in Natura 2000, schade voor de natuur, risico bosbrand neemt toe, geluid- licht- verkeer- en parkeeroverlast in de wijde omgeving.

Petitie

Wij

Bewoners, omwonenden, natuurliefhebbers, recreanten, belanghebbenden,

 

constateren dat:

  • inwoners geen problemen hebben met asielzoekers en de noodzaak van huisvesting, aangezien wij reeds jaren in goede harmonie leven met de bewoners van het AZC (het oudste AZC van Nederland)
  • een uitbreiding de zorgvuldig gekoesterde verhouding tussen asielzoekers en omwonenden mogelijk negatief zou kunnen be├»nvloeden
  • door de nieuwbouw het aanzien van het bos en het park bij het AZC in negatieve zin verandert en kans op bosbranden verhoogt

 

en verzoeken

  • te handelen naar de missie van de gemeente om natuur ruimte te geven en haar unieke landschappelijke positie temidden van verstedelijking te koesteren
  • de Gemeente Beekdaelen samen met de Provincie Limburg toe te zien op de bescherming van het Stammenderbos
  • het COA omwille van de natuurbeleving en de bescherming van flora en fauna af te zien van verdere uitbreiding en te zoeken naar alternatieve locaties binnen de Gemeente Beekdaelen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Regio 
Petitieloket:
Einddatum:
31-08-2024 
Petitionaris:
ZORGEN OM HET STAMMENDERBOS 
Organisatie:
Tegen bouwen in een natuurgebied. 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Bijeenkomst herontwikkeling en uitbreiding van azc Sweikhuizen

Het COA nodigt omwonenden uit om (wederom) in gesprek te gaan over de herontwikkeling en uitbreiding van azc Sweikhuizen. Woensdag 26 juni 19.00 tot 21.00 uur

Verdere informatie over deze bijeenkomst is aan te vragen door te mailen met UitbreidingAZC@gmail.com.

14-06-2024

Over het Stammenderbos ....

Het Stammenderbos is een bosgebied in de gemeente Beekdaelen in de Nederlandse provincie Limburg. Het ligt ten noordoosten van Spaubeek, ten zuidoosten van Sweikhuizen en maakt deel uit van het natuurgebied het Geleenbeekdal dat beschermd wordt door de Vereniging Natuurmonumenten.

+Lees meer...

Het bos is een hellingbos en ligt op de noordelijke helling van het Geleenbeekdal en de zuidwestelijke helling van het Stammenderveld, een terras van Plateau van Doenrade. Aan de voet van het hellingbos stroomt de Geleenbeek, met aldaar de olie-watermolen bij buurtschap Oude Kerk en de Sint Jansmolen. Op het plateau staat aan de noordoostzijde de hoeve Stammenhof, waarnaar het bos is vernoemd.

17-05-2024

Permanente in plaats van tijdelijke bebouwing.

Het COA paste de plannen na de eerdere kritiek aan. Oorspronkelijk was sprake van tijdelijke woonunits, nu kiest het COA voor een permanent bijgebouw van duurzaam hout dat minstens vijftig jaar mee kan.

+Lees meer...

Ook het bestaande gebouw wordt uitgebreid en verduurzaamd. Dat vergt een miljoeneninvestering.

Limburger.nl

10-05-2024