U, de petitionaris
Img 2323

Breid betaald parkeren zonder draagvlak niet uit in Amstelveen

1.087 ondertekeningen

Ook in Amstelveen wordt parkeren inmiddels een melkkoe zonder gefundeerde basis om dit in te voeren en uit te breiden. Het wordt tijd dat bewoners, bezoekers en ondernemers gehoord worden en serieus genomen door de Gemeente Amstelveen!

Petitie

Wij

Inwoners van Amstelveen

 

constateren dat:

  • er in toenemende mate betaald parkeren wordt ingevoerd in Amstelveen
  • dit gebeurt zonder communicatie met de bewoners en ondernemers in het betrokken gebied
  • dit veelal gebeurt zonder voldoende steun van directe bewoners en ondernemers
  • de hoge parkeerdruk is ontstaan en wordt verergerd door het beleid van de gemeente zelf
  • bewoners en bezoekers direct financieel worden gedupeerd

 

en verzoeken

  • géén betaald parkeren in te voeren en/of uit te breiden zonder draagvlak
  • betaald parkeren alleen in te voeren en/of uit te breiden als door middel van onafhankelijk onderzoek kan worden aangetoond dat de ervaren parkeerdruk ook wordt ervaren en wordt opgelost door invoering hiervan
  • betaald parkeren terug te draaien als blijkt dat de invoer niet heeft geleid tot terugdringing van de parkeerdruk.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amstelveen 
Petitieloket:
Einddatum:
29-04-2024 
Petitionaris:
M. ten Hoope 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie ingediend maar blijf vandaag zeker gewoon tekenen!

Beste ondertekenaars en geïnteresseerden,

Allereerst bedankt voor jullie overweldigende reacties!

Het blijkt dat de Gemeente Amstelveen een verkeerde keuze heeft gemaakt door voor het (verder) invoeren van betaald parkeren te besluiten zonder de plannen eerst voor te leggen aan haar bewoners en bezoekers en zonder een inspraakavond te organiseren.

Omdat er vandaag een aantal deadlines verlopen, heb ik vanochtend 677 handtekeningen met een begeleidend schrijven aangeboden aan het college van Burgemeester en Wethouders van Amstelveen. Ik heb dat online gedaan via de bezwaarpagina van de Gemeente, per e-mail gericht aan de raadsgriffie en gericht aan Het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Amstelveen t.a.v.

+Lees meer...

Juridische zaken en ik heb de handtekeningen vanochtend uitgeprint en ingebonden persoonlijk overhandigd aan de Gemeente waarvoor ik een ontvangstbewijs heb ontvangen.

De petitie blijft vandaag nog de hele dag geopend dus blijf hem vooral verspreiden en onderteken de petitie als dat nog niet gebeurd is.

In de brief die ik heb ingediend bij de petitie, heb ik gevraagd om de inwoners van Amstelveen en de bezoekers op wie het besluit tot invoer en uitbreiding van betaald parkeren van toepassing is, uit te nodigen voor een inspraakavond. Zo kunnen alle argumenten om het besluit te heroverwegen of door te halen worden gehoord door de Gemeente, hopelijk resulterend in het terugdraaien van het besluit.

Zodra de Gemeente Amstelveen ons van een antwoord voorziet, zal ik u hiervan op de hoogte stellen en de inhoud met u delen.

Met vriendelijke groeten,

M. ten Hoope petitionaris

29-04-2024