U, de petitionaris
9b107f60 4fa3 4b55 86b7 a0998e2fe5c7

Boycot het WK 2022 in Qatar vanwege misstanden

2.352 ondertekeningen

Zeg nee! Ons Nederlands elftal moet WK 2022 in Qatar boycotten. Onder erbarmelijke omstandigheden worden in letterlijk moordend tempo infrastructuur en stadions gebouwd voor het WK met inmiddels 6.700 doden tot gevolg. Een WK dat onder verdachte omstandigheden met oliedollars is binnengehaald. Teken deze petitie en zeg nee!

Petitie

Wij

Betrokken en bezorgde burgers van het Nederlandse volk en voetbalfans die dit aan het hart gaat

 

constateren

  • Grove misstanden in aanloop naar het WK van 2022 in Qatar in het selectieproces en veel belangrijker,
  • gigantisch menselijk leed dat schuil gaat achter flagrante mensenrechtenschendingen met 6.700 doden (and counting!) in verband gebracht met de bouw van stadions en infrastructuur.
  • Geen enkele zichzelf respecterende voetbalbond kan haar nationale team naar deze plek sturen om een onschuldig toernooi te voetballen.

 

en verzoeken

Nederland en de KNVB hier het enige juiste standpunt in te nemen en het WK van 2022 in Qatar te boycotten door het Nederlands Elftal niet uit te sturen naar het WK - als het Nederlands Elftal zich kwalificeert.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
sportfederatie 
Petitieloket:
Petitionaris:
Matthijs de Jong 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

The Guardian rapporteert ruim 6.700 doden in verband WK 2022 in Qatar

24-02-2021