You, the petitioner
Helat

Boxmeer: borden 'health campus' verwijderen en weer ziekenhuis noemen

1091 signatures

Kennelijk is het Nederlands in ons land niet meer als voertaal gewenst. De gemeente Boxmeer heeft besloten het plaatselijke ziekenhuis als 'Health Campus' te gaan bewegwijzeren op alle toegangswegen. Dat past niet bij de boodschap van inburgering en is voor sommigen (oude mensen) niet te volgen

Petition

We

Willen dat de gemeente onze taal (Grondwet) respecteert en de aanduiding ziekenhuis gebruikt wordt

 

observe

dat op de snelwegen en kleinere wegen het ziekenhuis van Boxmeer niet Maasziekenhuis wordt genoemd, maar 'Health Campus'. Veel mensen die dit zien, beschrijven het als belachelijk. De Gemeenteraad van Boxmeer heeft dit besloten, kennelijk om internationaal en modern over te komen. Het argument dat buitenlanders het woord 'ziekenhuis' niet begrijpen is flauwekul, want het symbool H is al toegevoegd. De verengelsing wordt door de overheid gevoed.

 

and request

De Gemeente Boxmeer in de communicatie met haar inwoners en ook de mensen buiten de gemeente, duidelijk te zijn. En vooral in het Nederlands. Kortom: de borden te vervangen of te wijzigen van 'Health Campus' naar 'Maasziekenhuis Boxmeer'. We zijn hier in Nederland, en de officiële taal is het Nederlands. Als de gemeente Boxmeer met iets dergelijks wegkomt, dan is de weg vrij om alles te gaan verengelsen!

Sign this petition

 

History

Signatures

Clemens Meerts
Beegden
about 5 years
Anonymous
about 1 month
Anonymous
about 2 months
Anonymous
9 months
Janneke van Krieken
Deurne
9 months
Paul Niedenzu
Landsmeer
9 months
Britt Elias
Bakel
9 months
Anonymous
9 months
Lucas Thijssen
Lelystad
Sociaal netwerker
9 months
Benny van Goethem
St Jansteen
9 months
Ton Jeursen
Waddinxveen
10 months
J.L.P.M.Krol
Heemstede
publicist ziekenhuisboek
10 months

Updates