U, de petitionaris
C8170621 3dc3 4521 a1fb c677571e61e5

Bouwen met de buurt in Leidschendam-Voorburg

160 ondertekeningen

De behoefte aan woningen in onze gemeente is groot. De ruimte voor woningbouw daarentegen klein. De Leefbaarheids Effect Rapportage (LER) is een uitstekend instrument om alle effecten van bouw- en gebiedsontwikkeling voor alle partijen inzichtelijk te maken. Deze LER dient verplicht onderdeel te zijn in de besluitvorming.

Petitie

Wij

inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg

 

constateren

  • dat in vele woningbouwprojecten de omwonenden in een veel te laat stadium worden betrokken en bovendien een ongelijkwaardige rol vervullen in een proces van betrokkenheid.

  • Dat een LER op basis van objectieve gegevens inzicht zal bieden in de effecten op de leefbaarheid bij een bouwproject

 

en verzoeken

  • De gemeenteraad de Leefbaarheids Effect Rapportage als verplicht instrument in te zetten bij alle bouw- en voorgenomen gebiedsontwikkelingen binnen onze gemeente.

  • Deze LER dient uitgevoerd te worden onder regie van een multidisciplinaire commissie waarin gemeente, projectontwikkelaar en bewoners zoveel mogelijk gelijkelijk participeren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Leidschendam-Voorburg 
Petitieloket:
Petitionaris:
Annet Weijermars 
Organisatie:
BurgerKrachtCentrale  

Geschiedenis

Ondertekeningen