U, de petitionaris
Twiske bedreigd%28omgevingsplan%29

Bouw in het Twiske niet voor toeristen en massale festivals

7.190 ondertekeningen

Vakantiehuizen in het Twiske? Meer dan 50.000 festivalgangers in dit beschermd natuurgebied? Het Twiske is een Natura2000-gebied onder de rook van Amsterdam. Overnachten is al 50 jaar verboden. Festivals horen hier niet. Toch wil de gemeente Oostzaan en Landsmeer dit toestaan in haar Ontwerp-omgevingsvisie.

Petitie

Wij

Hart voor het Twiske, TwiskeGeenPretpark, IVNTwiske, Natuuralert, juristen J. Schouten, L. Lohman en medestanders

 

constateren

Dat:

  • deze Ontwerp-omgevingsvisie een vrijbrief is voor festivals, vakantieparken/campings en vergaande vercommercialisering in dit beschermde natuurgebied.
  • het Twiske wordt overspoeld door gigantische massa’s toeristen en festivalgangers.
  • het gehele Twiske sinds 2013 een Natura2000-gebied is.
  • deze Europese natuurbeschermingsregels zijn verankerd in het bestemmingsplan van Oostzaan.
  • overnachtingen en festivals hier niet zijn toegestaan.

 

en verzoeken

de gemeenteraad Oostzaan niet in te stemmen met de Ontwerp-omgevingsvisie die overnachtingen en evenementen definitief mogelijk maakt in het Europees beschermde natuurgebied Natura 2000-gebied het Twiske.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Oostzaan 
Petitieloket:
Einddatum:
28-08-2021 
Organisatie:
Stichting Hart voor het Twiske 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Actie Hart voor het Twiske in Landsmeer, het vervolg

Op donderdag 10 februari om 19:30 uur zullen wij de petitie overhandigen aan de burgemeester van Landsmeer! Kom allen donderdagavond naar Landsmeer! (locatie is het gemeentehuis) .

08-02-2022

Actie Hart voor het Twiske in Landsmeer

Vorige zomer voerde Hart voor het Twiske actie in Oostzaan. Ze haalde 6000 handtekeningen op.

+Lees meer...

Nu richt ze haar pijlen op Landsmeer. Vanaf zaterdag 29 januari wordt in Landsmeer huis aan huis geflyerd. Geen festivals en overnachtingen in Natura2000-gebied het Twiske, luidt de tekst van de petitie.

Het Twiske ligt op het grondgebied van Landsmeer en Oostzaan. Beide gemeentes willen festivals verankeren in hun nieuwe Omgevingsvisies (vroeger bestemmingsplan geheten). Oostzaan wil ook overnachtingen toestaan, in de vorm van een vakantiepark bij de Stootersplas met 25 ‘ecolodges’ van 4 x 12 meter.

In de huidige bestemmingsplannen van Landsmeer en Oostzaan zijn festivals en overnachtingen NIET toegestaan. Want het Twiske valt onder strenge Europese natuurbeschermingsregels. Sinds 2013 heeft het Twiske de Natura2000-status. Je mag hier niets doen dat de natuur kan schaden.

Daarom is Hart voor het Twiske tegen het verankeren van festivals en overnachtingen in de Omgevingsvisies van Landsmeer en Oostzaan. ‘’Als dat eenmaal mag, is het hek van de dam. Dan wordt het Twiske overspoeld door festivalgangers en toeristen, naast de nu al 1,6 miljoen bezoekers per jaar! Massale festivals met 50.000 bezoekers en bungalows kunnen hier niet. Ook Welcome to the Future niet,’’ aldus José Berkhof, secretaris van Hart voor het Twiske.

25-01-2022

Strijd om Het Twiske duurt voort

Oostzaan - De stichting Hart voor het Twiske zet haar strijd voor het behoud van de rust in het Twiske onverminderd voort. Want ondanks de steun van zesduizend burgers en van de meerderheid van de Oostzaanse gemeenteraad om het Natura 2000 gebied te vrijwaren van festivals en overnachtingen is de zaak nog niet beklonken. Secretaris José Berkhof: "op 31 augustus is de nieuwe Omgevingsvisie 2.0 aangenomen door CDA, D'66 en GroenLinks. Maar de VVD en PvdA traineren de wensen van burgers en politiek met alle mogelijke middelen. Wordt de democratie geschaad? Wij roepen iedereen op om maandagavond 8 november om kwart over zeven te protesteren voor het gemeentehuis van Oostzaan." Oostzaan, Twiske .

03-11-2021