You, the petitioner
Markermeerzonnecentrale.nl

Bouw de MarkermeerZonnecentrale.nl

18 signatures

Een groeiende zonnecentrale op het Markermeer kan alle fossiele centrales van Nederland vervangen en vele andere nevenfuncties vervullen. TataSteel en datacentra kunnen direct bijdragen aan reductie van hun CO2-emissies, en drijvende woningen zijn goedkoop en snel gebouwd. De grond is van het Rijk dus men hoeft slechts te beslissen om te beginnen.

Petition

We

Burgers van Nederland

 

establish that:

Dat een snelle toename van duurzame energie Nederland ten goede zal komen, maar op veel plaatsen op weerstand stuit, en dat het Markermeer als Rijksgrond nu weinig nut heeft, en er ruimte genoeg is voor een drijvende zonnecentrale van 350km2.

 

and request

Dat de politieke partijen zo snel mogelijk besluiten te beginnen met de aanleg van de MarkermeerZonnecentrale.nl zodat deze in de komende decennia meer energie, woningen, waterrecreatie en andere voordelen kan bieden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2022-05-21 
Lead petitioner:
Frits Rincker 
Organisation:
Greencheck/Climatebabes 
Website:

History

Signatures