U, de petitionaris
Kappen

Bomen horen bij Baarn: kappen met kappen

211 ondertekeningen

Baarnaars zijn mensen die leven met het bos en die graag hun vrije tijd doorbrengen in de bossen van Baarn en de Lage Vuursche. Toeristen, wandelaars en fietsers komen hier graag. Bomen zijn van levensbelang voor een gezond bestaan en een evenwichtige natuur. Bomen horen bij Baarn en bepalen de unieke uitstraling van het dorp. Echter, in en om Baarn worden in hoog tempo steeds meer bomen en bossen gekapt.

De inwoners van Baarn en wijde omgeving willen het belang van bomen onderstrepen en de natuur om hen heen beschermen, zodat een ieder vrij kan genieten van wandelen, fietsen, hardlopen en spelen in de prachtige, kostbare natuur. Natuurbeleving is ook voor toekomstige generaties van belang.

De petitie ligt nog de gehele kerstvakantie ter ondertekening bij Dorsthuys Demmers, Hoeve Ravenstein en Restaurant De Bosrand.

Deze petitie werd opgesteld door A.M. Schaacke en J. Meulman.

Meer informatie: www.facebook.com/BurgerbewegingBaarn

Als burgers van de gemeente Baarn willen wij met deze petitie een duidelijk signaal afgeven aan het openbaar bestuur, de gemeenteraad en Staatsbosbeheer: bomen horen bij Baarn, kappen dus met kappen.

De petitie kan nog ondertekend worden tot en met 14 februari 2018. De petitie wordt op 15 februari aangeboden aan mevrouw Mariska de Koning-van Ginkel, wethouder te Baarn.

Petitie

Wij

inwoners van de gemeente Baarn, liefhebbers van groen,

 

constateren

  • dat het aantal bomen in Nederland gestaag afneemt, hetgeen de natuur en de ecologie ernstig verstoort.

  • Wij constateren dat ook in onze omgeving steeds vaker grote oude bomen van soms wel meer dan 60 jaar oud worden gekapt om in het beste geval plaats te maken voor kleine bomen die vele jaren van groei nodig hebben.

  • Baarnaars zijn onder andere zeer bezorgd over de kap in het hoge eikenbos.

  • Daarnaast is de helft van de bomen in de Laanstraat gekapt om de gevels beter zichter te maken, waaronder metasequoia’s voor de nieuwe apotheek en leilindes voor het gemeentehuis.

  • Tenslotte constateren wij dat de Vuursche bossen er op veel plaatsen armoedig uitzien en er energetisch belabberd bij staan.

  • Staatsbosbeheer wordt meer en meer een staatsbos-kap-bedrijf, dat met houtproductie en kap zichzelf moet bedruipen.

  • Recreatie is er genoeg in de Lage Vuursche: dat mag niet meer ten koste van de natuur, dieren en bomen gaan.

 

en verzoeken

  • dat er een halt wordt toegeroepen aan het kappen van bomen en groen, in Baarn en in de wijde omgeving.

  • Bij bouwplannen dienen het groen en bomen te worden gespaard.

  • Wij pleiten daarnaast voor creatief en duurzaam bouwen, zonder gas, energie neutraal, vastgelegd in een Baarns Klimaat Akkoord, ondertekend door alle politieke partijen in de gemeente Baarn / Lage Vuursche.

Het antwoord

Petitie aangeboden en gesloten

Vanmorgen is de petitie Bomen horen bij Baarn aangeboden aan wethouder Mariska de Koning-van Ginkel die uitgebreid de tijd nam om stil te staan bij de bezorgdheid van de ondertekenaars.

In totaal 350 mensen ondertekenden de petitie: 211 online en 139 op papier.

Graag willen wij u hartelijke danken voor het ondertekenen. De petitie is hiermee gesloten.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Baarn 
Petitieloket:
Einddatum:
15-02-2018 
Antwoord verwacht:
27-05-2018 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
A.M. Schaacke 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Petitie aangeboden en gesloten

Vanmorgen is de petitie Bomen horen bij Baarn aangeboden aan wethouder Mariska de Koning-van Ginkel die uitgebreid de tijd nam om stil te staan bij de bezorgdheid van de ondertekenaars.

In totaal 350 mensen ondertekenden de petitie: 211 online en 139 op papier.

Graag willen wij u hartelijke danken voor het ondertekenen.

+Lees meer...

De petitie is hiermee gesloten.

15-02-2018

Petitie Bomen horen bij Baarn wordt 15 februari aangeboden

De petitie Bomen horen bij Baarn: kappen met kappen is online inmiddels 199 keer ondertekend. Daarnaast zijn er nog enkele tientallen handtekeningen ingezameld op centrale plekken in Baarn en Lage Vuursche.

+Lees meer...

De handtekeningen worden op 15 februari aangeboden aan mevrouw Mariska de Koning-van Ginkel, wethouder te Baarn. Ondertekenen kan dan ook nog tot en met 14 februari aanstaande.

30-01-2018