U, de petitionaris
Waardeloosidee boekenpetitie1600x1200

Boekenprijs: 21% btw, een waardeloos idee

303.143 ondertekeningen

De voorgenomen hogere btw op (kinder)boeken zal leiden tot een forse prijsverhoging. Een slechte zaak, want het Nederlandse boek is dé basis van lees- en taalvaardigheid. We roepen daarom iedereen op deze petitie te tekenen tegen het voornemen de btw op boeken met 12% te verhogen.

Petitie

Wij

De Stichting CPNB namens het boekenvak, schrijvers, vertalers en vooral iedereen die van lezen houdt

 

constateren dat:

de voorgenomen hogere btw op (kinder)boeken zal leiden tot een forse prijsverhoging. Dat maakt boeken minder toegankelijk. Een slechte zaak, want het Nederlandse boek is dé basis van lees- en taalvaardigheid. Juist daarom moet boeken lezen zo laagdrempelig mogelijk zijn en daarbij hoort een laag btw-tarief. Nederland is er in 2024 nóg meer bij gebaat dat het boek bereikbaar blijft voor jong en oud, ook voor mensen met een kleinere beurs!

 

en verzoeken

het nog te vormen kabinet het verhogen van de btw op boeken van 9% naar 21% niet door te voeren en zich hard te blijven maken voor een leesvaardig Nederland.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
11-06-2024 
Petitionaris:
Stichting CPNB 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Bedankt voor uw steun!

Deze petitie is inmiddels aan de Tweede Kamer aangeboden. De publiekscampagne is daarmee beëindigd maar de lobby achter de schermen gaat vanzelfsprekend door.

+Lees meer...

Mocht u ons willen steunen dan kunt u nog steeds uw handtekening achterlaten.

We bedanken alle ondertekenaars voor hun steun aan deze actie

04-07-2024

300.000 ondertekeningen!

Op 27 juni 2024 om 21:06 is de 300.000e ondertekening geplaatst onder deze petitie! .

28-06-2024

In top-10 grootste petities, overhandiging op 11 juni

Sinds vandaag staat de petitie in de top-10 van grootste petities op Petities sinds 2005.

Gelukkig is er inmiddels een breed bondgenootschap van organisaties uit cultuur, sport, horeca en media verenigd.

+Lees meer...

Zij spreken zich uit tegen de verschillende voorgenomen btw-verhogingen. Meer daarover vind je op www.geenhogerebtw.nl. Daar vind je ook andere petities en initiatieven.

Op 11 juni bieden we de boekenpetitie aan de Tweede Kamer aan. Hoe meer handtekeningen we dan hebben, hoe krachtiger ons geluid dan is. Als alle ondertekenaars nog twee nieuwe ondertekenaars weten te vinden zou dat enorm helpen. Deel de oproep in je netwerk en spoor iedereen aan de petitie te steunen. Zo maken we Nederland leesvaardig.

04-06-2024