You, the petitioner
%d8%b3%d8%ad%d8%b1 %d8%ae%d8%af%d8%a7%db%8c%d8%a7%d8%b1%db%8c   %d8%af%d8%ae%d8%aa%d8%b1 %d8%a2%d8%a8%db%8c

"Blue Girl" herdenken

241 signatures

Zoals u weet worden Iraanse vrouwen sinds het ontstaan van de Islamitische Republiek systematisch gediscrimineerd. Een van de controversiële manieren waarop dat gebeurt is het stadionverbod voor vrouwen.

Petition

We

Iraanse gemeenschap in Nederland

 

observe

  • Vorige week is voetbalfan Sahar Khodayari (30) overleden, nadat ze zichzelf in brand had gestoken.
  • Ze had net te horen gekregen dat ze mogelijk de gevangenis in moest voor het binnendringen van een stadion, verkleed als man.
  • Haar dood heeft de wereld geschokt en het protest van Iraanse vrouwen tegen genderongelijkheid een andere kleur gegeven.
  • Ze wordt ook wel de Blue Girl genoemd, naar de kleur van haar lievelingsvoetbalteam.
  • De Iraanse bevolking en in het bijzonder Iraanse vrouwen verwachten en hopen te rekenen op de steun van buitenlandse en internationale organisaties.

 

and request

De KNVB en het Nederlandse vrouwenelftal zouden hen een hart onder de riem kunnen steken door de Blue Girl te herdenken, het stadionverbod te bekritiseren en van andere sportorganisaties te eisen Iran onder druk te zetten.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
sportfederatie 
Petition desk:
Closing date:
13-12-2019 
Lead petitioner:
Effat Ghohari 
Website:

History

Signatures

Updates

Blue Girl

We vragen de KNVB en het Nederlandse vrouwenelftal de Blue Girl te herdenken, het stadionverbod te bekritiseren en van andere sportorganisaties te eisen Iran onder druk te zetten..

14-09-2019