You, the petitioner
Blokkeer huurverhoging

Blokkeer de huurverhoging

29,459 signatures

De afgelopen jaren zijn de huren gigantisch gestegen. Steeds meer huurders zitten financieel in de knel. In korte tijd tekenden 43.679 huurders de oproep tegen de enorme huurstijgingen. Op 17 maart boden we deze handtekeningen aan bij de Tweede Kamer. Daarna stroomden de handtekeningen nog steeds binnen. De teller staat op 47.433. Een groot deel hiervan kwam binnen via deze website. Inmiddels is de petitie gesloten.

De actie heeft eraan bijgedragen dat de koepel van verhuurders, Aedes, met de Nederlandse Woonbond aan tafel gaat om te onderhandelen over een nieuw huurbeleid, waarbij betaalbare huren centraal staan. Houdt onze website www.woonbond.nl in de gaten voor meer informatie.

Met de campagne en acties door het hele land hebben we veel aandacht gevraagd voor de problemen van huurders door de stijgende huren. Dat blijven we doen. Daarnaast blijven we in gesprek met politiek en verhuurders om een einde te maken aan de hoog stijgende huren.

Petition

We

Huurders en woningzoekenden

 

establish that:

De huren stegen de afgelopen twee jaar gemiddeld 9,2 procent. De hoogste stijging in 20 jaar. Huurders zitten financieel in de knel. Toch krijgen verhuurders dit jaar weer de ruimte de huren boven inflatie te verhogen. Verhuurders van sociale huurwoningen kunnen de huren 1,5 procent boven inflatie laten stijgen. Bij een bescheiden middeninkomen kan de huurverhoging nog hoger uitpakken en woningzoekenden lopen tegen torenhoge huurprijzen aan.

 

and request

Minister Blok, het Kabinet, Tweede Kamer én verhuurders te zorgen voor betaalbare huren. Zij zijn daarvoor verantwoordelijk. Wij willen dat zij die verantwoordelijkheid nemen en dat de politiek de basisverhuurverhoging van 1,5 procent boven inflatie uit de wet schrapt. Wij roepen verhuurders op de huren niet klakkeloos te verhogen. Zij hoeven de ruimte om torenhoge huurstijgingen te vragen, die door de politiek is gecreëerd, niet te benutten.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2015-03-18 
Status:
In treatment 
Lead petitioner:
Marcel Trip 
Organisation:
Nederlandse Woonbond 
Website:

History

Signatures

Updates

Kamer ontvangt handtekeningen tegen stijgende huren

De Nederlandse Woonbond heeft vandaag 43.679 handtekeningen tegen de enorme huurverhoging aangeboden aan de Tweede Kamer.De afgelopen twee jaar stegen de huren gemiddeld met bijna tien procent. In enkele weken verzamelden huurders en huurdersorganisaties door het hele land handtekeningen tegen de enorme huurstijgingen.Aanbieding handtekeningen aan Tweede KamerDoor het huidige huurbeleid kunnen de huren voor het derde jaar op rij vér boven inflatie stijgen.

+Read more...

De Woonbond lanceerde de campagne “Blokkeer de huurverhoging” om aan politiek en verhuurders duidelijk te maken dat steeds meer huurders financieel in de knel zitten door de hard stijgende huren. ‘Huurders en woningzoekenden hebben het zwaar voor de kiezen gekregen,’ aldus Woonbonddirecteur Ronald Paping. ‘Het roer moet om. Het is tijd dat politiek, én verhuurders verantwoordelijkheid nemen en kiezen voor betaalbare huren.'In 2014 stegen de huren voor van vrijkomende huurwoningen gemiddeld met 22,6 procent. Voor zittende huurders stegen de huren gemiddeld 9,2 procent in twee jaar tijd.

2015-03-17

Corporaties zwemmen in het geld door enorme huurverhogingen

Woningcorporaties hebben 6,6 miljard euro meer aan huur binnengehaald door de hoge huurverhogingen. Dat blijkt uit een brief die minister Blok vandaag aan de Tweede Kamer stuurde.

+Read more...

Door de invoering van het huurbeleid waardoor de huren ver boven inflatie konden stijgen, zijn de inkomsten van corporaties fors gegroeid. Daar komt de huurverhoging van 2014 nog eens bij. Dit jaar kunnen de huren voor het derde jaar op rij boven inflatie stijgen.   PvdA-Tweede Kamerlid Jacques Monasch roept corporaties op basis van de cijfers op waar mogelijk af te zien van huurverhogingen en te investeren in de bouw van nieuwe sociale huurwoningen. De Woonbond, die momenteel onder de noemer ‘Blokkeer de huurverhoging’ actie voert  tegen de huurstijgingen, steunt de oproep aan corporaties. Wel wijst de belangenvereniging van huurders erop dat de politiek zelf ook een belangrijke rol speelt in het aanpakken van de torenhoge huurstijgingen.   ‘Dit bevestigt dat corporaties er warm bij zitten. Corporaties worden steeds rijker en huurders steeds armer. De maat is vol.’ Zegt Ronald Paping, directeur van de Nederlandse Woonbond. De Woonbond roept corporaties op te stoppen met het vragen van huurverhogingen die ver boven inflatie liggen. Paping: ‘Dat daar meer dan genoeg ruimte voor is, is nu wel duidelijk.’   Ook de politiek moet in actie komen, vindt de Woonbond. ‘Dit huurbeleid moet van tafel. We hebben gezien waar het toe geleid heeft: een huurstijging van bijna 10% in twee jaar tijd en steeds meer huurders die financieel in de problemen raken, terwijl corporaties binnenlopen,’ aldus Paping.   De Woonbond is een actie begonnen waarin ze politiek én verhuurders oproepen een einde te maken aan de enorme huurstijgingen. Via stophuurverhoging.nl is deze oproep in korte tijd al zo’n 20.000 keer ondertekend.

2015-02-24

Corporaties steunen actie tegen huurverhoging

Twee corporaties steunen de actie van de Woonbond en tal van huurdersorganisaties tegen de enorme huurverhogingen.Beter Wonen en Wooncompagnie steunen de oproep van de Woonbond aan politiek en verhuurders om een einde te maken aan de huurverhogingen die vér boven inflatie liggen. Corporatie Beter Wonen uit Almelo geeft zelf het goede voorbeeld. De corporatie voert een inflatievolgend huurbeleid en directeur Peter van der Hout tekende de petitie tegen de huurstijgingen.

+Read more...

Van der Hout roept andere corporaties op de actie ook te ondersteunen en roept minister Blok op tot realiteitsbesef. Ook de Noord-Hollandse corporatie Wooncompagnie steunt de actie. ´Wooncompagnie zet in op betaalbare huren, kiest bewust voor een gematigde huurverhoging en steunt deze campagne van de Woonbond´, schrijft de corporatie op haar website. De Woonbond is een maand geleden de petitie tegen de huurverhoging begonnen. Inmiddels hebben zo´n 19.000 mensen de petitie getekend. Stijgende huren Door het huidige huurbeleid kunnen de huren voor het derde jaar op rij vér boven inflatie stijgen. De afgelopen twee jaar stegen de huren gemiddeld bijna tien procent. Steeds meer huurders raken financieel in de problemen door deze huurstijgingen.YouTube: Beter Wonen steunt petitie tegen huurverhoging

2015-02-23