U, de petitionaris

Blanke vla en witte puntjes, racisme zou verleden tijd moeten zijn in 2020.

REDEN VOOR AFWIJZING

Helaas, petities.nl is voor petities aan de overheid en dergelijke monopolisten. Uw petitie gaat over een sociale afspraak tussen burgers onderling. De overheid gaat daar niet over.

U bent volledig vrij om andere burgers te overtuigen zich anders, naar uw wens, te gedragen. Als er wetten zijn die dit moeilijk maken kunt u natuurlijk wel een petitie daarover starten.

Daarnaast is petities.nl voor petities aan de overheid en dergelijke monopolisten. Uw petitie gaat ook over een marktkwestie waar alternatieven voor zijn. De overheid gaat daar niet over. Het zijn bedrijven die de namen van hun producten bepalen.

Als u toch een petitie aan een bedrijf wilt richten, dan kunt u een andere petitiewebsite gebruiken. Op petities.pagina.nl staan een aantal alternatieven genoemd. Voordat u een petitie aan een bedrijf richt is het handig om eerst een klacht in te dienen bij klantenservice en het antwoord af te wachten. Dat antwoord kunt u dan letterlijk citeren in een petitie, zodat iedereen kan lezen dat er niet geluisterd wordt naar de klacht.

De meeste bedrijven behandelen alle klachten systematisch. U krijgt persoonlijk antwoord en vergelijkbare klachten worden geteld en geanalyseerd. Het antwoord kunt u via internet aan andere laten zien met de oproep ook de klantenservice erover aan te schrijven of te bellen.

Ook kunt u Consumentenbond, Radar en Kassa inschakelen.


Gezien het feit dat er geen onderscheid kan worden gemaakt tussen daadwerkelijke racistische uitingen én de naam van een product, moet het zekere voor het onzekere worden genomen. De naam van een product wat refereert naar een etnische groep moet worden herzien, zodat ieder prettig kan leven.

Petitie

Wij

Burgers van Koninkrijk der Nederlanden, vinden dat per direct racisme moet stoppen.

 

constateren

Gezien het feit dat de naam van de toenmalige bekende negerzoenen en zigeunersaus zijn verandert naar aanleiding van een petitie, waarin dit als zijnde racistische uiting werden bestempeld, willen wij met deze petitie het zelfde doel bereiken. Wij willen, net zoals onze mede-Nederlanders die eerder een petitie zijn begonnen tegen de hierboven genoemde discriminerende en racistische benamingen van levensmiddelen, erkenning voor het probleem.

 

en verzoeken

Wij verzoeken u om de naam van producten, welk kenmerken bevatten van etnische groepen in Nederland, (zoals blanke vla en witte puntjes) zo spoedig mogelijk te voorzien van een nieuwe naam. Zo maakt u het voor iedereen mogelijk om te leven in een samenleving waar er niet constant verwijzingen zijn naar iemands huidskleur of komaf

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Dit is meer een statement, dan dat dit is gemeend 

Geschiedenis

Ondertekeningen