U, de petitionaris
Nexit1

Bindend Nexit-referendum

357 ondertekeningen

Een motie voor een referendum over het Nederlandse lidmaatschap van de EU is gisteren 28 juni 2016, met grote meerderheid in de tweede kamer verworpen. Bij een hoofdelijke stemming in de Tweede Kamer stemden alleen de twaalf leden van de PVV-fractie en de afgesplitste Kamerleden Bontes en Van Klaveren voor. 50Plus vindt ook dat de bevolking zich over dit onderwerp moet kunnen uitspreken, maar Kamerlid Krol zei voorafgaand aan de stemmingen dat een referendum door de bevolking moet worden georganiseerd en niet door de regering.

DUS BIJ DEZE: Wie wil een bindend referendum over NEXIT?

Een bindend/beslissend referendum is een referendum waarbij de bevolking beslist over het voorstel. De uitkomst van het referendum is gelijk aan wat het Rijk zal beslissen over het voorstel. Een bindend referendum is in Nederland niet mogelijk zonder wijziging van de Grondwet. Daarvoor verwijs ik naar een andere petitie over het referendum die we dan tegelijk kunnen inleveren:

https://petities.nl/petitions/referendum-bindend-maken

De week voor prinsjesdag zal deze petitie worden aangeboden zodat met prinsjesdag en de maand daarna dit onderwerp besproken en uitgevoerd kan worden. Het streven is dat dit referendum NIET meer onder tafel geschoven of genegeerd meer kan worden.!

Petitie

Wij

Burgers van Nederland

 

constateren dat:

dat wij niet gehoord worden.

 

en verzoeken

een Nexit-referendum

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
28.09.2016 
Organisatie:
Nieuwe tijden, een nieuwe vorm van bestuur 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen