U, de petitionaris
Kids

Bezuinig niet op de samenwerkingsverbanden die kinderen, jongeren en ouders ondersteunen

989 ondertekeningen

De Ondersteuningsplanraden van de samenwerkingsverbanden passend onderwijs in Nederland maken zich grote zorgen over de gevolgen van de korting op samenwerkingsverbanden voor de ondersteuning van kinderen en jongeren. Kinderen, jongeren en ouders worden de dupe als de minister middenin een uitvoeringsjaar geld gaat terughalen. Zo brengt de korting de ondersteuningsplannen en het sectorplan in onzekerheid, waar de OPR-en medeverantwoordelijk voor zijn. Zij willen dat de minister samenwerkingsverbanden meer tijd geeft voor de afbouw van reserves.

Petitie

Wij

Leerlingen, ouders en personeel van de Ondersteuningsplanraden van samenwerkingsverbanden passend onderwijs in Nederland.

 

constateren

  • Dat de samenwerkingsverbanden nog geen inhoudelijke reactie hebben ontvangen op hun brief aan de minister van 17 februari

  • Dat ze ook geen reactie kregen op hun verzoek vast te houden aan de afspraken over de afbouw van reserves en samenwerkingsverbanden hiervoor voldoende tijd te geven.

  • Dat ze ingestemd hebben met de bestedingsplannen van onze samenwerkingsverbanden en willen dat zij kunnen doorgaan met de uitvoering hiervan.

  • Kinderen, jongeren en ouders worden de dupe als de minister midden in een uitvoeringsjaar geld gaat terughalen.

 

en verzoeken

  • De Vaste Kamercommissies van OCW en VWS om de minister van OCW op te roepen naar de stem van kinderen en jongeren, ouders en professionals te luisteren en de samenwerkingsverbanden tot eind 2024 tijd te geven hun bestedingsplannen volgens afspraak uit te voeren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
30-05-2023 
Petitionaris:
Ed Veenema /Paul Weel 
Organisatie:
Voorzitter OPR VO Passend onderwijs West Friesland /Voorzitter OPR PO passend onderwijs Zuid Kennemerland 

Geschiedenis

Ondertekeningen