You, the petitioner

Bewonersprotest tegen bouwplannen Tobiasschool Amsterdam

62 signatures

Stadsdeel Zuid Amsterdam heeft op 4 december 2013 vergunning verleend aan de Tobiasschool om te verbouwen en uit te breiden midden in het woonblok Rietwijkerstraat, Aalsmeerweg, Sassenheimstraat en Westlandgracht. Men wijkt af van het bestemmingsplan. Deze ver(nieuw)bouw en uitbreiding van de Tobiasschool beïnvloedt de leefbaarheid en leefomgeving negatief.

Petition

We

bewoners van Rietwijkerstraat, Aalsmeerweg, Sassenheimstraat en Westlandgracht

 

observe

dat er geen overleg met de bewoners is geweest en geen rekening wordt gehouden met de gevolgen van de ver(nieuw)bouw en uitbreiding van de Tobiasschool op de leefomgeving van de bewoners en leefbaarheid van de buurt: geluidsoverlast in de binnentuinen, verhoging verkeersdruk in de Rietwijkerstraat en minder bezonning in de woningen.

 

and request

herziening bouwplannen Tobiasschool.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Amsterdam Zuid 
Petition desk:
Closing date:
2014-02-06 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Astrid Weurman 
Website:

History

Signatures

Updates

UITSPRAAK RAAD VAN STATE

Op woensdag 29 juli 2015 is uitspraak gedaan door de Raad van State inzake het Hoger Beroep tegen de uitspraak van de Rechtbank van Amsterdam over de Omgevigsvergunning voor de Tobiasschool. Helaas zijn is de uitspraak bevestigd, kortom we hebben verloren. Alle mensen die ons gesteund hebben heel erg bedankt! Mocht je benieuwd zijn naar de motivering, deze kun je vinden door op de volgende link te klikken: https://www.raadvanstate.nl/uitspraken/zoeken-in-uitspraken/tekst-uitspraak.html?id=84654&summary_only=&q=.

2015-07-30

HOGER BEROEP

Op 30 APRIL wordt het Hoger Beroep behandeld in zake de verleende omgevingsvergunning aan de Tobiasschool. De school neemt al reusachtige vormen aan en onze binnenterrein is nu al definitief onherstelbaar veranderd  met deze nieuwbouw. Zelfs al winnen we alsnog het Hoger Beroep, moeten we realistisch zijn: de nieuwbouw van de school zal niet meer afgebroken worden. We zijn benieuwd wat de uitspraak is in deze. Mochten we uiteindelijk de zaak verliezen, dan houdt dit wellicht  voor een ieder om een omgevingsvergunning met afwijking van het bestemmingsplan binnentuinenbeleid Hoofddorppleinbuurt te krijgen.Men kan dan altijd verwijzen naar deze buitenproportionele afwijking. Het blijft vreemd  om de Ruimtelijke Ordening adviseur Remco Jutstra van stadsdeel Zuid te horen spreken over  tegengaan van het volbouwen van de binnentuinen en het behoud van de  "zichtlijnen" in de binnentuinen en vervolgens dit toegestane bouwwerk te aanschouwen...  .

2015-03-30

update verbouwing tobiasschool

Beste buurtbewoners, Begin dit jaar hebben een aantal buurtbewoners een officieel bezwaarschrift ingediend tegen de Omgevingsvergunning. Deze petitie is gebruikt als ondersteuning bij de bezwaarprocedure.

+Read more...

In maart was de zitting van de bezwaarcommissie. In mei kregen we de uitspraak En de beslissing op bezwaar van stadsdeel Zuid. De bezwaarcommissie adviseerde om de Omgevingsvergunning te herzien, omdat het Stadsdeel Zuid gehandeld heeft tegen haar eigen beleidsregels. Stadsdeel Zuid heeft het advies naast zich neer gelegd en de Omgevingsvergunning niet ingetrokken. Hierop zijn de betrokken buurtbewoners in beroep gegaan bij de bestuursrechter Amsterdam in juni. De uitspraak volgde in juli. Het beroep hebben we verloren. Hierop zijn 3 buurtbewoners in Hoger Beroep (raad van State) gegaan en er is een Voorlopige Voorziening aangevraagd. De Voorlopige Voorziening is afgewezen. Er mag dus gewoon doorgebouwd worden. Het Hoger Beroep zal over een week of 40 voorkomen. Dit is de laatste mogelijkheid. Ondertussen bouwt de school gewoon door. Wij zijn diep teleurgesteld in deze gang van zaken, omdat we ervan overtuigd zijn, dat deze vergunning nooit verleend had mogen worden. Het gaat rechtsreeks in tegen het Binnentuinenbeleid in, wat  stadsdeel Zuid zegt te voeren. We begrijpen er niets van en hebben het idee, dat er geen recht gedaan is. Ondertussen zitten we nu midden in de bouwellende met alle (geluids)overlast van dien. Straks zal er in onze binnentuinen een kolos van een gymzaal staan, waar de bewoners van de Sassenheimstraat tegen aan zullen kijken. De zijburen van de school in de Rietwijkerstraat krijgen de bebouwing van de school dicht op hun huis (of huid?). Gelijk hebben is helaas niet altijd gelijk krijgen.

2014-11-02