U, de petitionaris
Lesbos begin 2017  %281%29

Bevrijd vluchtelingen uit tentjes midden in drek en smurrie, wês wolkom

348 ondertekeningen

In Frysk

Kleumende vluchtelingen in tentjes midden in ijzige kou en nattigheid is triest en beschamend. Je zult daar als vrouw ongesteld worden, zwanger zijn, als kind ziek zijn en als man murw van machteloosheid. Gelukkig wijzen Fryske raads- en statenleden het kabinet op veel legen plekken in AZC’s.

Petitie

Wij

Wij vinden dat de lege plekken in Fryske AZC's voor kleumende kinderen en wanhopige ouders zijn, wij gebruiken het democratische petitierecht.

 

constateren

  • Hulp is er nauwelijks voor de mensen die veiligheid zoeken.

  • Eerst veel geld voor een mensensmokkelaar, dan hoopvol in een propvol bootje, anderen gaan dood, jij overleeft. Er is geen weg terug. En dan wordt het na maanden bivakkeren, winter in het tentenkamp...

  • Dit is onmenselijk, inhumaan en in strijd met mensenrechten.

  • Natuurlijk zijn de Turkijedeal en het rijksbeleid lastig. KOM OP POLITIEK, er zijn ruim 1000 lege asielplekken in Fryslân.

 

en verzoeken

Wij verzoeken de Fryske politiek dringend: bevrijd een aantal gezinnen uit die mensonwaardige kampen. Kom op politiek, hak de knoop door. Handel volgens het Vluchtelingenverdrag: voor vluchtelingen hoort er een plek op aarde te zijn die veilig en leefbaar is. Haal vluchtelingen uit hun koude tentjes en huisvest ze in de lege plekken van de AZC's.

Wêswolkom, wy hawwe foar jimme brea & brochje.

In Frysk

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Fryslân 
Petitieloket:
Einddatum:
14-03-2017 
Petitionaris:
Corry Nicolay 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen