U, de petitionaris
De gaard

Betere verkeersveiligheid in Tuindorp Oost, Utrecht

192 ondertekeningen

Wij, de bewoners van de Valetonlaan, Obbinklaan, Cohenlaan, van Herwerdenlaan en de Boekelaan Zwaardemakerlaan en Van Everdingenlaan constateren dat door de verbouwing van winkelcentrum de Gaard en met name de verplaatsing van de ingang van Albert Heijn midden in de woonwijk zonder afdoende parkeerfaciliteiten de veiligheid en leefbaarheid van onze woonomgeving ernstig is aangetast.

Petitie

Wij

De verontruste bewoners van het direct achterliggende woon- en leefgebied van winkelcentrum de Gaard te Utrecht te weten: bewoners van Valetonlaan, Obbinklaan, Cohenlaan, van Herwerdenlaan, Boekelaan, Zwaardemakerlaan en de van Everdingenlaan.

 

constateren

dat door de verbouwing van winkelcentrum de Gaard en met name de verplaatsing van de ingang van Albert Heijn midden in de woonwijk zonder afdoende parkeerfaciliteiten de veiligheid en leefbaarheid van onze woonomgeving ernstig is aangetast

 

en verzoeken

  • Dat de talloze klachten, die bij de Gemeente Utrecht liggen, aangaande de veiligheid de leefbaarheid en de verkeersoverlast in onze wijk worden opgepakt.

  • Dat de Gemeente de toezeggingen over de verkeer- en geluidsoverlast op de Valetonlaan, verwoord in het 2 kolommen stuk herontwikkeling de Gaard uit dec 2014, nakomt.

  • De Valetonlaan af te sluiten voor doorgaand verkeer, alleen bestemmingsverkeer toe te laten en/of de verkeersstroom om te draaien.

  • De bezoekers van Albert Heijn zichtbaar te leiden naar het daarvoor aangelegde parkeerterrein aan de Lamerislaan.

  • De in- en uitgangen van Albert Heijn op een verantwoorde wijze aan te passen waardoor de wijk wordt ontlast. Albert Heijn dringend te verzoeken een achteringang aan de Kapteynlaan te openen bij het parkeerterrein, zodat mensen niet meer worden uitgenodigd om in de woonwijk te parkeren en de schuifpui aan de Obbinklaan te laten sluiten.

  • Handhaven op overtreding wordt toegepast op uitgebreide schaal.

  • Top Vastgoed te wijzen op het nakomen van de gedane belofte in de hand-out van 24-03-2015 pagina 26 te weten het monitoren en aanpassen van het verkeer van de KWL-Lanen (aansluitend op de Kapteynlaan). De maatregelen uitvoeren om het doorgaand verkeer te weren en de direct omwonenden daarin te consulteren en deze maatregelen uit te voeren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
05-09-2020 
Petitionaris:
Pia Kemper 
Organisatie:
Bewonersgroep woon- en leefbegied winkelcentum de Gaard 

Geschiedenis

Ondertekeningen