U, de petitionaris
De gaard

Betere verkeersveiligheid in Tuindorp Oost, Utrecht

195 ondertekeningen

Wij, de bewoners van de Valetonlaan, Obbinklaan, Cohenlaan, van Herwerdenlaan en de Boekelaan Zwaardemakerlaan en Van Everdingenlaan constateren dat door de verbouwing van winkelcentrum de Gaard en met name de verplaatsing van de ingang van Albert Heijn midden in de woonwijk zonder afdoende parkeerfaciliteiten de veiligheid en leefbaarheid van onze woonomgeving ernstig is aangetast.

Petitie

Wij

De verontruste bewoners van het direct achterliggende woon- en leefgebied van winkelcentrum de Gaard te Utrecht te weten: bewoners van Valetonlaan, Obbinklaan, Cohenlaan, van Herwerdenlaan, Boekelaan, Zwaardemakerlaan en de van Everdingenlaan.

 

constateren

dat door de verbouwing van winkelcentrum de Gaard en met name de verplaatsing van de ingang van Albert Heijn midden in de woonwijk zonder afdoende parkeerfaciliteiten de veiligheid en leefbaarheid van onze woonomgeving ernstig is aangetast

 

en verzoeken

 • Dat de talloze klachten, die bij de Gemeente Utrecht liggen, aangaande de veiligheid de leefbaarheid en de verkeersoverlast in onze wijk worden opgepakt.

 • Dat de Gemeente de toezeggingen over de verkeer- en geluidsoverlast op de Valetonlaan, verwoord in het 2 kolommen stuk herontwikkeling de Gaard uit dec 2014, nakomt.

 • De Valetonlaan af te sluiten voor doorgaand verkeer, alleen bestemmingsverkeer toe te laten en/of de verkeersstroom om te draaien.

 • De bezoekers van Albert Heijn zichtbaar te leiden naar het daarvoor aangelegde parkeerterrein aan de Lamerislaan.

 • De in- en uitgangen van Albert Heijn op een verantwoorde wijze aan te passen waardoor de wijk wordt ontlast. Albert Heijn dringend te verzoeken een achteringang aan de Kapteynlaan te openen bij het parkeerterrein, zodat mensen niet meer worden uitgenodigd om in de woonwijk te parkeren en de schuifpui aan de Obbinklaan te laten sluiten.

 • Handhaven op overtreding wordt toegepast op uitgebreide schaal.

 • Top Vastgoed te wijzen op het nakomen van de gedane belofte in de hand-out van 24-03-2015 pagina 26 te weten het monitoren en aanpassen van het verkeer van de KWL-Lanen (aansluitend op de Kapteynlaan). De maatregelen uitvoeren om het doorgaand verkeer te weren en de direct omwonenden daarin te consulteren en deze maatregelen uit te voeren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
05-09-2020 
Petitionaris:
Pia Kemper 
Organisatie:
Bewonersgroep woon- en leefbegied winkelcentum de Gaard 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Update Petitie Tuindorp Oost Veilig

Beste Petitie ondertekenaars, Helaas moeten wij u mededelen dat de gesprekken met de Gemeente Utrecht nog geen vruchten hebben afgeworpen en nog gaande zijn. We worden nog steeds van het kastje naar de muur gestuurd en er wordt ook nog steeds niet inhoudelijk naar onze bezwaren gekeken.

+Lees meer...

De Geldautomaat, waar we eerder over hebben gesproken, is ook gewoon geplaatst omdat het in het oorspronkelijke plan zat. Dat is iedere keer hetzelfde muurtje waar we nog steeds tegen op springen: het oorspronkelijke plan. We geven de moed echter niet op en zullen onze uiterste best blijven doen om onze wijk weer leefbaar te krijgen. Als u zich niet kunt vinden in dit bezwaar, kunt u dat melden via de mail: tuindorpoostveilig@gmail.com. Suggesties zijn ook welkom!!

Verder wil ik iedereen vragen om nog 1 persoon de petitie te laten ondertekenen. Als we dat doen dan hebben we onze stem in 1 klap verdubbeld. Wij houden u op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen.

De petitionaris, Pia Kemper

14-04-2021

Update Petitie Tuindorp Oost Veilig

Langs deze weg willen wij u over informeren over de ontwikkelingen rondom de Valetonlaan en de achterliggende wijk.

 1. Op 7 september 2020 is de petitie Tuindorp Oost Veilig, inmiddels getekend door 271 personen, aangeboden aan de Wethouder Linda Voortman.
 2. De petitionarissen zijn in gesprek met de Gemeente Utrecht over de inhoud van deze petitie.
 3. Er zijn een aantal aanpassingen gemaakt om de situatie te verbeteren zoals bijvoorbeeld bebording en het plaatsen van groenbakken.
 4. Helaas zijn er nog geen structurele verbeteringen te melden en wordt het bezoek aan deze ingang bij de Valetonlaan nog steeds gestimuleerd door diverse partijen, tegen de gemaakte afspraken in.
 5. Zo is het plan om eind januari de geldautomaat te heropenen. Deze is augustus 2020 verplaatst naar deze kant van het winkelcentrum.
+Lees meer...

In november 2020 is deze automaat vernield door een plofkraak en is daarna niet meer open geweest.

In de lijn van de inhoud van de petitie, hebben wij hier bezwaar tegen aangetekend. Deze beslissing zal directe invloed hebben op de verkeersoverlast, de veiligheid en de leefbaarheid in deze wijk. Als u zich niet kunt vinden in dit bezwaar, kunt u dat melden via de mail: tuindorpoostveilig@gmail.com

Verder wil ik iedereen vragen om nog 1 persoon de petitie te laten ondertekenen. Als we dat doen dan hebben we onze stem in 1 klap verdubbeld. Wij houden u op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen.

De petitionaris, Pia Kemper

10-01-2021