You, the petitioner
Img 20191031 113502

Bestuur in het Nederlands

19 signatures

Het verschijnen van het Engelse rapport 'The Politics of Social Media Manipulation' toont aan dat de bestuurders van menig universiteit in Nederland weinig waarde hechten aan de Nederlandse taal. Nederland zou in het Nederlands bestuurd moeten worden, dus start ik deze petitie.

Petition

We

De Nederlandse bevolking, met de Nederlandse taal als hoofdtaal,

 

observe

Dat de Rijksoverheid een loopje neemt met het belang van onze moedertaal, door rapporten in het Engels te publiceren en te laten uitvoeren. Hiermee ondermijnend dat alle Nederlanders alle publiekelijke informatie, zoals die van openbare rapporten, tot zich moet kunnen nemen in de Nederlandse taal.

 

and request

De overheid als geheel, alle publiekelijke informatie, zo ook dat van openbare rapporten, in het Nederlands wordt gepubliceerd. Wanneer er informatie in een vreemde taal wordt aangeboden, dient deze voor de burgers te worden vertaald en beide versies dienen openbaar gemaakt te worden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2020-01-29 
Lead petitioner:
Manitou Jansen 
Website:

History

Signatures