U, de petitionaris
97d1b246 84ba 4b89 a919 dcb298ab77a8 1 102 o

Bestrijd de klimaatcrisis met de Nederlandse Klimaatmissie

591 ondertekeningen

De klimaatcrisis ís een crisis, en de overheid moet daarom crisisbeleid voeren. De Nederlandse Klimaatmissie moet de motor zijn van dat crisisbeleid. Zij moet investeren in duurzaamheidsprojecten en innovatie, en crisisadviezen leveren. Zo kunnen we in tien jaar klimaatneutraal zijn.

Petitie

Wij

Jongerenorganisaties, Stichting Urgenda en iedereen die om crisisbeleid roept op gebied van klimaat.

 

constateren

Dat het huidige klimaatbeleid tekort schiet en dat de overheid bij moet schakelen. In het huidige tempo gaat de duurzaamheidstransitie te langzaam om grote klimaatrampen te voorkomen. Het moet sneller, waarbij de overheid de leiding neemt en de samenleving helpt de transitie te kunnen maken.

 

en verzoeken

de oprichting van de Nederlandse Klimaatmissie, een crisisinstituut aangestuurd door wetenschappers en topbestuurders, met korte lijntjes met burgers en bedrijven. Via grootschalige groene investeringen kunnen we in tien jaar klimaatneutraal zijn en blijven, door burgers en bedrijven op gang te helpen. Daarmee kunnen we het eerste land ter wereld zijn dat écht een klimaatneutrale samenleving bereikt?

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
16-11-2021 
Petitionaris:
Tim Kuijsten 
Organisatie:
PerspectieF, ChristenUnie-jongeren 

Geschiedenis

Ondertekeningen