You, the petitioner
97d1b246 84ba 4b89 a919 dcb298ab77a8 1 102 o

Bestrijd de klimaatcrisis met de Nederlandse Klimaatmissie

561 signatures

De klimaatcrisis ís een crisis, en de overheid moet daarom crisisbeleid voeren. De Nederlandse Klimaatmissie moet de motor zijn van dat crisisbeleid. Zij moet investeren in duurzaamheidsprojecten en innovatie, en crisisadviezen leveren. Zo kunnen we in tien jaar klimaatneutraal zijn.

Petition

We

Jongerenorganisaties, Stichting Urgenda en iedereen die om crisisbeleid roept op gebied van klimaat.

 

observe

Dat het huidige klimaatbeleid tekort schiet en dat de overheid bij moet schakelen. In het huidige tempo gaat de duurzaamheidstransitie te langzaam om grote klimaatrampen te voorkomen. Het moet sneller, waarbij de overheid de leiding neemt en de samenleving helpt de transitie te kunnen maken.

 

and request

de oprichting van de Nederlandse Klimaatmissie, een crisisinstituut aangestuurd door wetenschappers en topbestuurders, met korte lijntjes met burgers en bedrijven. Via grootschalige groene investeringen kunnen we in tien jaar klimaatneutraal zijn en blijven, door burgers en bedrijven op gang te helpen. Daarmee kunnen we het eerste land ter wereld zijn dat écht een klimaatneutrale samenleving bereikt?

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2021-11-16 
Lead petitioner:
Tim Kuijsten 
Organisation:
PerspectieF, ChristenUnie-jongeren 

History

Signatures