You, the petitioner
Iu

Bescherm Ram Mandir in Den Haag tegen vernielingen

3,184 signatures

Geachte Burgemeester Van Zanen,

Wij, bezoekers van de Ram Mandir te Den Haag en gekwetste Hindoes in Nederland, constateren dat de Ram Mandir mikpunt is van structureel vandalisme. Keer op keer is er sprake van het vernielen van eigendommen van de tempel en het ingooien van de ruiten hiervan.

In 2018 hebben ernstige vernielingen en het besmeuren van heilige beelden met uitwerpselen geleid tot publicaties in de media en vreedzame protesten van de hindoegemeenschap in de gemeente Den Haag.

Wij constateren voorts dat deze vernielingen een structureel karakter hebben en voor een gevoel van onveiligheid zorgen voor de bezoekers van de Ram Mandir, naast het feit dat vernielingen aan een tempel zeer kwetsend zijn voor de Hindoegemeenschap in Nederland.

Wij verzoeken daarom spoedig extra veiligheidsmaatregelen te nemen rondom de Ram Mandir en een bewustwordingscampagne te starten in de wijk van de Ram Mandir om het kwetsende karakter van deze vernielingen onder de aandacht te brengen bij alle inwoners. We hopen van U zo spoedig mogelijk te mogen vernemen welke stappen er worden genomen om een einde te maken aan de vernielingen van de Ram Mandir.

Ondergetekende,

Petition

We

bezoekers van de Ram Mandir te Den Haag en gekwetste Hindoes in Nederland

 

observe

  • dat de Ram Mandir mikpunt is van structureel vandalisme: keer op keer is er sprake van het vernielen van eigendommen van de tempel en het ingooien van de ruiten hiervan.

  • In 2018 hebben ernstige vernielingen en het besmeuren van heilige beelden met uitwerpselen geleid tot publicaties in de media en vreedzame protesten van de hindoegemeenschap in de gemeente Den Haag.

  • voorts dat deze vernielingen een structureel karakter hebben en voor een gevoel van onveiligheid zorgen voor de bezoekers van de Ram Mandir, naast het feit dat vernielingen aan een tempel zeer kwetsend zijn voor de Hindoegemeenschap in Nederland.

 

and request

daarom spoedig extra veiligheidsmaatregelen te nemen rondom de Ram Mandir en een bewustwordingscampagne te starten in de wijk van de Ram Mandir om het kwetsende karakter van deze vernielingen onder de aandacht te brengen bij alle inwoners.

We hopen van u zo spoedig mogelijk te mogen vernemen welke stappen er worden genomen om een einde te maken aan de vernielingen van de Ram Mandir.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Den Haag 
Petition desk:
Closing date:
2021-07-08 
Lead petitioner:
Kennis, Sewa & HinduEkta 
Organisation:
Kennis, Sewa & HinduEkta 

History

Signatures