U, de petitionaris
127

Bescherm de stadsparken van Alkmaar

18 ondertekeningen

We beseffen steeds meer dat stedelijk groen belangrijk is voor onze gezondheid.

Een bezoek aan een park geeft rust in stressvolle tijden. Parken leveren bovendien een bijdrage aan het terugdringen van klimaatverandering en behoud van biodiversiteit.

Tegelijkertijd zien we dat parken aangetast worden voor gebiedsontwikkeling. Hoog tijd dus voor bescherming!

Petitie

Wij

Burgers van Alkmaar en andere belanghebbenden

 

constateren dat:

  • Dat de groene beleidsplannen van de afgelopen decennia zelfs geen garantie boden voor bescherming van notabene onze oudste stadspark, de Alkmaarderhout.

  • Dat beschermen van de parken past bij het beleid van de gemeente Alkmaar om het aanwezige groen te behouden en te versterken, zoals vastgelegd in het Groenbeleidsplan 2017-2027 en verder uitgewerkt in de plannen “kansen voor biodiversiteit” en "kansen voor vergroenen" van 8 oktober 2019.

 

en verzoeken

de gemeente om onze stadsparken: Egmonderhout, Alkmaarderhout, Rekerhout, Oosterhout , Oudorperhout en de Groene Voet officieel te beschermen tegen plannen voor gebiedsontwikkeling, nu en in de toekomst.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Alkmaar 
Petitieloket:
Einddatum:
07-03-2020 
Petitionaris:
Janet Westerhof 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen