You, the petitioner
127

Bescherm de stadsparken van Alkmaar

18 signatures

We beseffen steeds meer dat stedelijk groen belangrijk is voor onze gezondheid.

Een bezoek aan een park geeft rust in stressvolle tijden. Parken leveren bovendien een bijdrage aan het terugdringen van klimaatverandering en behoud van biodiversiteit.

Tegelijkertijd zien we dat parken aangetast worden voor gebiedsontwikkeling. Hoog tijd dus voor bescherming!

Petition

We

Burgers van Alkmaar en andere belanghebbenden

 

observe

  • Dat de groene beleidsplannen van de afgelopen decennia zelfs geen garantie boden voor bescherming van notabene onze oudste stadspark, de Alkmaarderhout.

  • Dat beschermen van de parken past bij het beleid van de gemeente Alkmaar om het aanwezige groen te behouden en te versterken, zoals vastgelegd in het Groenbeleidsplan 2017-2027 en verder uitgewerkt in de plannen “kansen voor biodiversiteit” en "kansen voor vergroenen" van 8 oktober 2019.

 

and request

de gemeente om onze stadsparken: Egmonderhout, Alkmaarderhout, Rekerhout, Oosterhout , Oudorperhout en de Groene Voet officieel te beschermen tegen plannen voor gebiedsontwikkeling, nu en in de toekomst.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Alkmaar 
Petition desk:
Closing date:
2020-03-07 
Lead petitioner:
Janet Westerhof 
Website:

History

Signatures