U, de petitionaris
Img 1452

Bescherm de natuur in Meijendel

1.377 ondertekeningen

De plannen van Dunea om in het hart van natuurgebied Meijendel een Parkpoort te maken voor Nationaal Park Hollandse Duinen, hebben een aanzuigende werking op nog meer recreanten uit het hele land. Deze plannen zorgen daardoor voor een bedreiging van dit kwetsbare Natura 2000-gebied.

Petitie

Wij

Bezorgde natuurliefhebbers

 

constateren dat:

  • Dat de plannen van Dunea om in het hart van Meijendel een Parkpoort te maken van Nationaal Park Hollandse Duinen en de promotie en aantrekkingskracht van een nationaal park, zullen zorgen voor nog meer recreanten.
  • En dat terwijl het gebied nu al te lijden heeft onder over-recreatie en er schade ontstaat aan de beschermde natuur, zoals reeds geconstateerd door natuurbeschermingsorganisaties.
  • Daardoor zijn deze plannen een bedreiging voor de kwetsbare natuur.

 

en verzoeken

De bestuurders van de provincie Zuid-Holland, om samen met de omliggende gemeenten Den Haag, Katwijk en Wassenaar, "passende maatregelen" te nemen, om Meijendel als Natura 2000-gebied te beschermen tegen over-recreatie en voor achteruitgang te behoeden, veroorzaakt door de uitvoering van de plannen van Nationaal Park Hollandse Duinen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Zuid-Holland 
Petitieloket:
Petitionaris:
Adrienne d' Engelbronner 
Organisatie:
Werkgroep 'Hart voor Meijendel' 

Geschiedenis

Ondertekeningen