U, de petitionaris
Knipsel

Bescherm de middenstander

1.838 ondertekeningen

Ik ben zelf een kleine zelfstandige onderneemster met een prachtig familiebedrijf, met klanten uit heel Nederland. Op dit moment raakt het mij, dat zoveel collega-ondernemers het hoofd nog amper boven water kunnen houden en veel al failliet zijn gegaan. Dit heeft veel lege winkelpanden in steden tot gevolg. Dit wordt mede veroorzaakt door de regel- en wetgeving in Nederland, waar transitievergoeding er 1 van is. Dit is een wet die de continuïteit van een onderneming bedreigt. Dan is er de oneerlijke concurrentie van webwinkels. Deze bedrijven betalen hier geen belasting over de goederen die ze in Nederland verkopen, maar ze worden ook vrijgesteld om aan de veiligheidseisen te voldoen over de producten die ze hier leveren. Aan al deze voorwaarden, en kosten hiervan, moeten de zelfstandige ondernemingen, gevestigd in Nederland, wel voldoen. Dan zijn er nog de grote concerns. Zij doen aan belastingontwijking, maken miljarden winst, maar zij halen ieder jaar wel miljoenen subsidies uit de door ons betaalde belastingpot. Ze noemen Nederland dan ook een belastingparadijs! Ik kan niet langer mijn ogen sluiten voor dit onrecht wat zo stiekem ons land binnen is geslopen, en zorgt dat het voor ons, zelfstandige ondernemers, haast niet meer op te brengen is om een bedrijf te runnen in Nederland. Wij zijn belangrijk, niet alleen maatschappelijk maar ook op sociaal vlak. Zonder ons zijn er geen gezellige, unieke winkels meer, er zijn geen evenementen meer in een stad, zoals de Sinterklaas intocht, kerstmarkt, kerstversiering, braderieën, enzovoort. Dit alles wordt namelijk bekostigd en verzorgd door de winkeliersverenigingen. En niet te vergeten, wij zorgen ervoor dat er 800.000 mensen bij ons werken op dit moment. Er zal verpaupering, criminaliteit en ongezelligheid ontstaan in al de lege winkelstraten. Dit is een beeld wat ik voor wil zijn. Dit mag niet gebeuren. Achter de schermen zijn al ondernemers actief geweest in Brussel en Den Haag , om de politieke partijen op de hoogte te brengen van deze misstanden en de gevolgen hiervan. Geen enkele partij heeft hulp geboden, de zelfstandige ondernemer staat met de rug tegen de muur. Mede hierdoor heb ik contact gezocht met een tweede Kamerlid, Dhr. van Haga, en ga 4 maart bij hem op gesprek. Ik heb hem al meerdere schrijnende dossiers van ondernemers toegestuurd, zodat hij al kamervragen kan stellen. Hans Biesheuvel van ONL luidt al geruime tijd de noodklok over al deze misstanden, en zegt terecht dat het voor veel zelfstandige ondernemers al 5 over 12 is. Dit zijn de redenen waarom ik een petitie uitschrijf. En ik hoop dat u mij wilt helpen om te zorgen dat de winkelstraten gevuld blijven met unieke en goede bedrijven. Dank u voor het lezen van mijn bericht. Marjolein Bathoorn, DGA Bonneterie Louise te DELDEN

Petitie

Wij

Wij willen behoud van zelfstandige ondernemers en hun unieke bedrijven in de Nederlandse winkelstraten.

 

constateren

Faillissementen, leegstand, verpaupering in steden.

 

en verzoeken

kostenverlagingen, aanpassingen van regels en wetten die een bedreiging vormen voor de continuïteit van zelfstandige ondernemingen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
17-05-2020 
Petitionaris:
Marjolein Bathoorn 
Organisatie:
Bonneterie Louise B.V 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

De zelfstandige ondernemer verdrinkt door wetten, regels en oneerlijke concurrentie in Nederland.

Laten we zorgen dat er gezellige, gevulde winkelstraten blijven, met winkels die uniek zijn. Dit wordt door toedoen van onze overheid met regels en wetten, hoge kosten en oneerlijke concurrentie, de zelfstandige ondernemers onmogelijk gemaakt..

17-02-2020