U, de petitionaris
Aziatische restaurants mogen niet verdwijnen 1

Bescherm de Aziatische restaurants en laat de koks uit Azië komen

6.445 ondertekeningen

Het voortbestaan van Aziatische restaurants in Nederland is in gevaar. De overheid wil namelijk per 1 juli 2024 de specifieke functie-eisen voor Aziatische specialiteitenkoks afschaffen. Hierdoor wordt het bijzonder moeilijk om koks uit Azië aan te nemen.

De overheid vindt namelijk dat iedereen met ervaring in de Europese keuken met wat bijscholing als Aziatische specialiteitenkok aan de slag kan. Zij begrijpt dus niet dat voor het bereiden van Aziatische gerechten specifieke culinaire kennis nodig is. Een Aziatisch restaurant kan daarom niet zonder een Aziatische specialiteitenkok.

Op dit moment is er al een groot tekort aan koks, en dat zal na 1 juli alleen maar erger worden, waardoor uiteindelijk veel restaurants genoodzaakt zullen zijn te sluiten.

We zijn dankbaar dat we u als onze trouwe klant de afgelopen jaren in onze restaurants hebben mogen ontvangen en willen dat graag blijven doen. Daarom vragen we uw hulp om de Haagse politiek ervan te overtuigen dat de authentieke Aziatische keuken en daarmee ook uw favoriete restaurants behouden moeten blijven. Teken onze petitie!

Petitie

Wij

Aziatische Horecaondernemers in Nederland en klanten

 

constateren dat:

  • de overheid per 1 juli 2024 de specifieke functie-eisen voor Aziatische koks wil afschaffen;
  • er nu al een groot tekort aan Aziatische specialiteitenkoks is;
  • het afschaffen van de specifieke functie-eisen zal leiden tot sluiting van Aziatische restaurants in Nederland.

 

en verzoeken

de specifieke functie-eisen voor Aziatische koks te behouden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
15-05-2024 
Petitionaris:
Vereniging Chinese-Aziatische Horecaondernemers (VCHO) 
Organisatie:
Vereniging Chinese-Aziatische Horecaondernemers (VCHO) , AKB Actiegroep, Thai Restaurant Association (T.R.A.) en South Asian Cuisine Association (SACA) 

Geschiedenis

Ondertekeningen