You, the petitioner

#beperkdataniet STOP de datalimiet en hinderlijke snelheidsbeperkingen

22 signatures

Zou jij het tijdens een verkiezingsavond accepteren dat opeens je provider de radio of televisie signaal blokkeert of de snelheid extreem beperkt, dat je tijdens internetbankieren opeens je banksaldo niet meer kan inzien of kan beheren doordat je provider meent dat je te wenig databundel hebt ingekocht. Dat is wel een van de problemen die NU voorkomen bij datalimieten of snelheidsbeperkingen.

Het internet is een vitale informatie bron en behoort een openbaar toegankelijk platform te zijn zonder hinderlijke beperkingen. Daarom is het van groot belang dat de toegangsdrempel zo laag mogelijk is.

Toevoeging 19 juni 2012:

De petitie is ingehaald door nieuwe ontwikkelingen. De nieuwe telecomwet mbt netneutraliteit maakt deze petitie overbodig. Ik bedank iedereen voor de inzet.

Petition

We

De inwoners van de Europese Unie, De inwoners van Nederland,

 

observe

Dat wij het uitmelken van datalimieten en snelheidsbeperkingen van internet beu zijn.

Dat wij een vaste werkbare snelheid met onbeperkt gebruik tegen een vaste maandprijs preferent stellen boven een superhoge snelheid en betalen per mb en dat hier onvoldoende rekening mee gehouden word.

Dat het heffen van een datalimiet wel in strijd is met de rechten voor de mens, daar deze de vrijheid van informatie en meningsuiting schenden.

Dat ook het beperken van internet snelheden hiermee in strijd is en deze beperkingen haaks op het gedachtegoed van een vrije Europese Unie en Nederland staan, daar deze de vrije en eerlijke handelsverkeer en haar concurrentie beperkt & belemmerd.

Dat er inbreuk gemaakt wordt op de Net Neutraliteit zodra er geen alternatief geboden word op het betalen voor dataverkeer per MB.

 

and request

De providers (isp en hosting), De leden van de Kamer, De Europarlementariërs,

Dat kamerleden & Europarlementariërs wetswijzigingen en providers voorstellen zullen indienen of hun bedrijfsvoering zullen aanpassen die een ondubbelzinnig verbod op een datalimiet en op snelheidsbeperkingen vastleggen en naleven.

Dat kamerleden & Europarlementariërs wetswijzigingen en providers voorstellen en verbetering doen dat het afknijpen van snelheden lager dan 50% van het netwerkcapaciteit of de abonnementsvorm verbied.

Dat providers zonder hinderlijke vorm hun netwerken tegen betaling enkel naar snelheid en capaciteit beschikbaar stellen voor toegang tot openbare of publieke internet informatie met inbegrip van legaal bewegend beeld/geluid, dat deze informatie als grondrecht altijd ongehinderd beschikbaar dient te zijn voor burgers.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Europees Parlement 
Petition desk:
Closing date:
01-09-2012 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
beperkdataniet.nl 
Website:

History

Signatures

S.Dijkstra
Hillegom
over 4 years
Anonymous
over 4 years
Tom de Ruyter
Appingedam
over 4 years
Anonymous
over 4 years
Anonymous
over 4 years
Anonymous
over 4 years
Anonymous
over 4 years
Anonymous
over 4 years
Anonymous
over 4 years
Anonymous
over 4 years
Anonymous
over 4 years
Anonymous
over 4 years

Updates