U, de petitionaris
Logo

Bepaling rijgeschiktheid weg bij divisie Rijgeschiktheid van het CBR

26 ondertekeningen

De bepaling van rijgeschiktheid gebeurt in Nederland door het CBR. De divisie Rijgeschiktheid van het CBR laat keer op keer zien dat zij niet in staat zijn om rijbewijshouders adequaat van informatie te voorzien en op een transparante wijze rijbewijshouders binnen de gestelde termijn te keuren.

Petitie

Wij

Inwoners van Nederland

 

constateren

  • Dat de divisie Rijgeschiktheid van het CBR, door organisatorische en financiële aard, niet in staat is gebleken de wettelijke taak om de medische rijgeschiktheid te beoordelen naar behoren kan uitvoeren.

  • De communicatie van het CBR tekort schiet.

  • Leden van de Gezondheidsraad schrijven dat het zelfs voor behandelend artsen geen sinecure is om een juist rijgeschiktheidsadvies te geven.

 

en verzoeken

Een CBR-loket in te stellen bij alle gemeenten, waar één of meerdere artsen werkzaam zijn, die zich specifiek bezighouden met de wettelijke eisen rijgeschiktheid en keurlingen persoonlijk helpen om medisch rijgeschikt te blijven.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
02-09-2018 
Petitionaris:
Klaske Smallebos 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Wat krom is, dient met extra zorgvuldigheid behandeld te worden!

Weet je eigenlijk niet hoe het zit met de bepaling van rijgeschiktheid in Nederland?

Je bent de enige niet! De wettelijke bepalingen rondom rijgeschiktheid zijn zo onlogisch, dat slechts weinig bestuurders zich druk (hoeven te) maken over deze wettelijke bepalingen.

Om de absurditeit van de bepaling van rijgeschiktheid uit te leggen is een filmpje gemaakt, dat het één en ander probeert duidelijk te maken.

Je kunt het filmpje bekijken via de link: https://youtu.be/aTqObX8oqJI

Deze petitie probeert te bereiken dat iedereen die met rijgeschiktheid te maken heeft, een zorgvuldige behandeling krijgt. Want wat krom is, dient met extra zorgvuldigheid behandeld te worden..

28-08-2018

Petitie "Bepaling rijgeschiktheid weg bij divisie Rijgeschiktheid van het CBR" open tot 3 september 2018

Op 3 september 2018 sluit ik de petitie, en alle andere acties die ik ben gestart ten aanzien van het op de kaart zetten van de wetgeving rondom rijgeschiktheid, af.

Het is dan exact 3 jaar geleden dat ik het CBR van de medische informatie voorzag, waarvan het mij bekend was dat deze moest worden aangeleverd om mijn rijbewijs te verlengen, omdat ik al type 1 diabetes mellitus had vóórdat ik de eerste keer mijn rijbewijs aanvroeg.

Als gevolg van de wijze waar op de bepaling van rijgeschiktheid in Nederland is geregeld, bleek ik niet mijn rijbewijs te kunnen verlengen op dat moment, omdat het CBR geen Verklaring van Geschiktheid kon afgeven ten gevolge van de op dat moment geldende wetgeving rondom rijgeschiktheid en depressie.

Door de wijze waar op de bepaling van rijgeschiktheid is geregeld in Nederland konden meer dan 650.000 mensen in Nederland met precies dezelfde aandoening, wél blijven autorijden.

Dit was een bittere pil om te slikken, omdat dit strikt wettelijk gezien misschien niet was te voorkomen, maar puur praktisch gezien wél. Als er een CBR-loket had bestaan bij de gemeente, waar één of meerdere artsen werkzaam waren, die zich specifiek bezighouden met de wettelijke eisen rondom rijgeschiktheid en deze mij persoonlijk hadden geholpen om een Verklaring van Geschiktheid te verkrijgen.

Zo lang de verschillende stakeholders (CBR, Gezondheidsraad, artsen en patiëntenorganisaties) op hun eigen eiland blijven zitten en (al dan niet met tegenzin) blijven meewerken aan de regelgeving ten aanzien van de bepaling van rijgeschiktheid zoals deze is opgesteld door Nederlandse overheid, verwacht ik geen verandering in de wetgeving ten aanzien van de bepaling van rijgeschiktheid.

Ik dank alle ondertekenaars van de petitie voor hun steun.

vriendelijke groet, Klaske.

09-08-2018