U, de petitionaris
Affiches geen sloop in hengstdal aan de ahorn en lijsterbesstraat juli 2016

Behoud woningen en wijkkarakter in Hengstdal door renovatie, geen sloop en nieuwbouw

132 ondertekeningen

De woningen aan de Ahorn- en Lijsterbesstraat kregen jaren geen groot onderhoud. Renovatie kan de problemen oplossen, maar de corporatie wil slopen en minder woningen terug, De bewonersommissie wil het karakter van de wijk en de lage prijzen behouden door renovatie, maar is buiten spel gezet.

Petitie

Wij

Bewoners uit Hengstdal, Nijmegen-oost en uit heel Nijmegen,

 

constateren

  • Huurwoningen moet je goed onderhouden en aanpassen aan de wensen van bewoners waaronder die voor geluid- en warmteisolatie.

  • Hoewel deze aanpassingen lastig zijn in bestaande woningen geven ze een nieuw leven, vandaar de naam renoveren (hernieuwen).

  • Het is technisch lastig, maar toch goedkoper dan nieuwbouw en je behoudt het historisch en sociaal karakter van een wijk.

 

en verzoeken

De bewonerscommissie voor renovatie Hengstdal vraagt de gemeente Nijmegen om niet mee te werken aan sloop- en nieuwbouwplannen ten gunste van renovatie en zo veel goedkope woningen te behouden en ook het uiterlijk van de gevels en de tuinen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Nijmegen 
Petitieloket:
Einddatum:
15-12-2016 
Petitionaris:
Henk Horstink 
Organisatie:
Bewonerscommissie voor renovatie Hengstdal 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Informatieavond Geschiedenis, muziek en toekomst Hengstdal do 10 nov 19.30

Al jaren ijveren bewoners voor behoud van hun wijk en renovatie van hun woningen. Ze weten dat Standvast hun woningen zou kunnen renoveren en de huren daarmee laag, maar Standvast stopte de gesprekken en wil 30 woningen slopen. De gemeenteraad nam net voor de vierdaagse de motie Bescherm Hengstdal aan, maar B&W melde eind september dat ze bij Standvast niets kon bereiken.

+Lees meer...

Bewoners weten dat ze een goede zaak hebben, weten dat B&W meer zou kunnen doen en peilden deur aan deur hun steun in Hengstdal. Ze ontdekten dat 2 op de drie mensen (vele honderden) hun petitie aan de gemeente steunen. Ze ontdekten ook dat Standvast nog steeds weigert te antwoorden op vragen over hun vraagstelling en afgelopen week aangetekende brieven naar bewoners tegen sloop stuurde en daarbij verwijst naar de kantonrechter..... Drama in Hengstal blijft dreigen. Daarom organiseren Hengstdalse betrokkenen op donderdag 10 november om 19:30 een openbare informatieavond in Stip Oost aan Elzenstraat 4: over Geschiedenis en toekomst van Hengstdal. De avond begint met een korte presentatie over het ontwerp door Cees Poederoyen uit 1948 en de onopvallende maar prachtige details in muurtjes, pleintjes en woningen. Daarna vertelt aannemer Jan van de Veerdonk over de mogelijkheden van renovatie en wooncomfort. Tussendoor speelt Nijmegen Oost orkest voor betere wereldmuziek, Kladderadatsch om de stemming erin te houden. De bewoners nodigden ook de fracties in de raad uit en gaan ervan uit dat die willen gaan ijveren voor een oplossing of compromis in plaats van de macht van sterkste corporatie. Het belooft een strijdbare, maar ook gezellige avond te worden waar veel muziek in zit.
Welkom; U kunt in elk geval de petitie bekijken en steunen op renovatiehengstdal.petities.nl. Zegt het voort en neem uw buren of vrienden mee!

Meer informatie https://www.dewijkwebsite.nl/bericht/drama-hengstdal4-kom-do10nov-en-luister of dewijkwebsite.nl en zoek op #muziekhengstdal

07-11-2016