U, de petitionaris
Weg groene scheg!

Behoud volwassen bomen langs Park Oosterspoorbaan, stop verdere kaalslag

284 ondertekeningen

Kap dreigt voor de monumentale wilg aan de Oosterspoorbaan, samen met 17 andere bomen in de Kovelaarstraat. Daar wordt dan het laatste stuk natuur uitgewist om plaats te maken voor een 25m breed, 9m hoog blok van 3 kapitale woningen, pal langs het wandelpad. Dag bomen...dag vogels...dag eekhoorns...

Petitie

Wij

Liefhebbers (wandelaars, gebruikers, omwonenden) van het Oosterspoorbaan-wandelpad

 

constateren

  • Dat na kap van 28 bomen in 2018 (+ illegale kap van 4 in 2021) nu ook vergunning is verleend voor kap van de resterende 18 bomen in de Kovelaarstraat.
  • Dat geen handhaving van herplantplicht heeft plaatsgevonden.
  • Dat vergunning is verleend - tegen het advies van de Welstandscommissie in - voor een volstrekt niet in de Kovelaarstraat passend bouwplan.
  • Dat 75% van de omwonenden zich heeft geschaard achter beroep tegen beide vergunningen.

 

en verzoeken

  • Dat u vitale, volwassen bomen - essentieel voor de leefbaarheid van de stad, zoals uitgewerkt in RSU40 - beschermt in plaats van te laten kappen.
  • Dat u totale vernietiging van de groene scheg in de Kovelaarstraat voorkomt, c.q. dat u de kap- & bouwvergunning intrekt.
  • Dat u tenminste handhaaft op herplantplicht, tot herstel van de groene scheg.
  • Dat u omwonenden actief betrekt alvorens vergunning te verlenen voor een aangepast bouwplan.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2022 
Petitionaris:
Rosa Goverde 
Organisatie:
buurtbewoners 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Maandag 3 oktober: behandeling verzoek voorlopige voorziening

Maandag 3 oktober behandelt de rechtbank ons verzoek om een ‘voorlopige voorziening’ te treffen. Die moet voorkomen dat er alvast werkzaamheden worden verricht die een onomkeerbaar gevolg hebben terwijl het beroep tegen de besluiten nog loopt.

+Lees meer...

Als de rechter de voorziening treft dan mag er voorlopig niet gekapt worden en ook niet op andere wijze schade aan de bomen worden toegebracht. Cross fingers!

28-09-2022

Medestanders gezocht.

Namens omwonenden is door Bureau Rechtshulp beroep aangetekend tegen de kapvergunning en binnenkort buigt de rechtbank Midden-Nederland zich daarover. We hopen daar de stem van velen te kunnen laten horen via deze petitie.

22-09-2022

Medestanders gezocht!

Binnenkort spreekt de rechter zich uit over een omstreden kapvergunning/bouwplan in de Kovelaarstraat. Sluit je aan en help tenminste 18 bomen redden in het groene lint langs de Oosterspoorbaan .

18-09-2022