U, de petitionaris
Kihk

Behoud van Kunst in het Kerkje

1.212 ondertekeningen

Het College van Burgemeester & Wethouders heeft op 30 juni besloten dat Kunst in het Kerkje uit het Vincentiuskerkje moet vertrekken, uiterlijk februari 2021. Het bestuur van Kunst in het Kerkje heeft hierover op 17 juli een brief ontvangen. Een sobere mededeling, zonder enige uitleg of motivering.

Petitie

Wij

Cultuurliefhebbers die het werk en de inzet van bestuur en vrijwilligers van KihK van afgelopen 43 jaar waarderen en willen behouden.

 

constateren dat:

  • Kunst in het Kerkje hoort IN en niet UIT het kerkje!
  • KihK is al 43 jaar een uniek Kunst- en Cultuurpodium in een uniek monument.
  • In reactie op de brief van de gemeente constateren wij – gezien het ontbreken van enige motivatie voor het besluit en de eerder gedane toezeggingen – er geen reden is om aan te koersen op vertrek uit het Vincentiuskerkje. Kunst in het Kerkje moet blijven.
  • In de afgelopen 5 jaar is veelvuldig in de gemeente gesproken over de plannen rondom “De Drie Spitsen” in Velp en het Vincentiuskerkje.
  • In het overleg met de portefeuillehouders is aan het bestuur steeds verteld dat er geen sprake zou zijn van vertrek uit het kerkje.
  • Deze toezegging komt niet overeen met de brief voor vertrek.

 

en verzoeken

het besluit terug te draaien en nu wél serieus met KihK in gesprek gaan over gezamenlijk gebruik.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Grave 
Petitieloket:
Einddatum:
14-09-2020 
Petitionaris:
Frédérique Bijl, voorz.  
Organisatie:
Kunst in het Kerkje 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen