U, de petitionaris
Heemtuin plattegrond klein

Behoud van de Heemtuin Stadspark Groningen en het aanblijven van de beheerder

937 ondertekeningen

De huidige beheerder heeft de afgelopen veertien jaar de heemtuin met enkele medevrijwilligers en een minimum aan middelen opgebouwd. Het beheer en dus ook de soortenrijkdom zal zonder hem hard achteruit gaan.

Petitie

Wij

Bezoekers, natuurliefhebbers en ecologen

 

constateren dat:

De gemeente heeft nauwelijks enige waardering en erkenning voor de heemtuin en ons vrijwilligerswerk getoond terwijl dit gebied een hoge ecologische waarde heeft met een grote soortenrijkdom aan flora en fauna en een volledige voedselkringloop.

 

en verzoeken

De gemeente om de huidige beheerder aan te laten blijven, aangezien hij in de afgelopen veertien jaar de heemtuin met enkele medevrijwilligers en een minimum aan middelen heeft opgebouwd en bet beheer zonder hem hard achteruit zal gaan.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Groningen 
Petitieloket:
Einddatum:
23.06.2016 
Petitionaris:
Bart Beute 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Heemtuin Groningen

  Naar aanleiding van een gesprek tussen de gemeente en de vrijwilligers is het volgende communiqué op News-Groningen verschenen: Gemeente Groningen oriënteert zich op beheer ecologische tuin Stadspark Groningen, 24 juni 2015 Het onderhoud van de ecologische tuin in het Stadspark wordt gedaan door een groep vrijwilligers. Omdat de samenwerking met één van de vrijwilligers niet goed verliep heeft de gemeente vanaf 1 juli de vrijwilligersovereenkomst met hem opgezegd.

+Lees meer...

De gemeente gaat zich nu oriënteren op de toekomst van de tuin. De vrijwilligers hebben aangegeven dat ze graag het vrijwilligerswerk in het gebied voortzetten. Dat strookt ook met het beleid van de gemeente Groningen om burgers actief te laten participeren. De gemeente gaat zich oriënteren hoe de tuin in de toekomst beheerd moet gaan worden. De vrijwilligers zullen bij dit proces worden betrokken.  ----------------------------------------------------------------------------------------------- Hierbij willen wij, de vrijwilligers van de heemtuin, iedereen bedanken voor alle steun. Niet alleen wij maar ook de gemeente zijn diep onder de indruk van het aantal handtekeningen en het aantal brieven dat naar de gemeente gestuurd is.

02.07.2015