U, de petitionaris
49686823 4850 68a7 5a02 5f6149a29a50

Behoud strokartonfabriek De Halm in Hoogkerk

1.800 ondertekeningen

De strokartonindustrie is van enorme economische betekenis geweest voor de provincie Groningen. Eén van de fraaie herinneringen aan de opkomst van de laat-negentiende eeuwse Groninger voorspoed is strokartonfabriek De Halm in Hoogkerk. De verleende sloopvergunning hiervoor moet worden ingetrokken.

Petitie

Wij

Inwoners van de Gemeente Groningen

 

constateren dat:

  • Dat strokartonfabriek De Halm van enorme historische waarde is voor de gemeente en provincie.
  • Door het landelijke Monumenten Inventarisatie Project 1850 – 1940 (MIP) werd in de jaren '90 al uitgesproken dat de gehele Halmbuurt van grote waarde is voor de regio.
  • De Halm verdient dan ook een monumentenstatus.

 

en verzoeken

Om de verleende sloopvergunning in te trekken en te zoeken naar een alternatief waarbij De Halm voor de buurt bewaard kan blijven.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Groningen 
Petitieloket:
Einddatum:
31-05-2022 
Petitionaris:
Gerard Buitelaar 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Groningen redt strokartonfabriek De Halm in Hoogkerk van slopershamer.

Hoera! Het is gelukt om De Halm voor sloop te behoeden. Dank aan Gemeente Groningen en in het bijzonder wethouder Rik van Niejenhuis en raadsleden Tom Rustebiel en Benni Leemhuis.

+Lees meer...

Wat een fijn nieuws!

Lees ook

19-07-2023

Raadsvragen aan college van B&W

Er is voorzichtig goed nieuws te melden.

De fracties van GroenLinks, D66, SP, PvdA en Partij voor het Noorden zullen woensdag 19 juli door middel van mondelinge vragen in de gemeenteraad het college van B&W oproepen zich in te spannen voor behoud van de Halm en deze aan te wijzen als gemeentelijk monument.

Vergeet in de tussentijd vooral niet om vrienden, familie en andere relaties op te roepen om ook deze petitie te ondertekenen. Samen maken we het verschil..

12-07-2023

Hernieuwde aandacht voor De Halm

Deze week besteedden Dagblad van het Noorden en Stadsblog Sikkom aandacht aan de beoogde sloop van De Halm. Dit resulteert in een nieuwe stroom handtekeningen.

+Lees meer...

Fantastisch om de eensgezindheid te zien. Hartelijk dank!

Deze petitie is in juni 2022 al aan de Raad aangeboden, maar blijf vooral ondertekenen en laat de gemeente zien hoe belangrijk wij De Halm - en industrieel erfgoed in het algemeen - vinden in onze provincie! Deel daarom ook de link van deze petitie met familie, vrienden of collega’s. Via bijvoorbeeld Facebook, WhatsApp of LinkedIN.

Bedankt namens de petitionaris én namens De Halm,

Gerard Buitelaar

29-06-2023