U, de petitionaris
Actieswmannen 300x147

Behoud Sociale Werkvoorziening

1.583 ondertekeningen

CNV Publieke Zaak wijst de bezuinigingsplannen van € 1,8 miljard door invoering van de Wet Werken naar Vermogen van het kabinet resoluut van de hand. Door invoering van deze Wet kunnen er van de huidige 100.000 mensen in de Sociale Werkvoorziening, slechts 30.000 werknemers bij een SW-bedrijf in dienst blijven.

Toevoeging 11 juni 2012: Een van de gevolgen van het begrotingsakkoord van de vijf politieke partijen in de Tweede Kamer is dat de bezuiniging op de sociale werkvoorziening voor 2013 van de baan is. Het ministerie van Financiën heeft dit bekend gemaakt. Door het akkoord van VVD, CDA, GroenLinks, D66 en ChristenUnie over de begroting 2013 is er geen meerderheid meer voor de Wet Werken naar Vermogen. In dit wetsvoorstel van staatssecretaris De Krom zat een enorme bezuiniging op de sociale werkvoorziening. Er zouden hierdoor op termijn 70.000 banen verdwijnen. CNV Publieke Zaak heeft fel geageerd tegen de wet van De Krom en verschillende keren actie gevoerd tegen het wetsvoorstel. De vijf partijen in de Tweede kamer gaan nu om de tafel om een alternatief voor de wet op te stellen. CNV Publieke Zaak hoopt dat dit een voorstel wordt dat werkbaar is en voor een sociale SW zorgt. Onze bond is in ieder geval blij dat de bezuiniging voor 2013 van tafel is.

Petitie

Wij

Iedereen die zich zorgen maakt over de gevolgen van de consequenties van de Wet WWNV voor de sector Sociale Werkvoorziening

 

constateren

  1. Dat het aantal plekken in de Sociale Werkvoorziening sterk zal gaan afnemen (van de 100.000 blijven er maar 30.000 over.)
  2. Dat er meer mensen begeleid moeten worden naar een reguliere baan, terwijl hiervoor minder geld beschikbaar komt.
  3. Dat de SW een fuik wordt voor mensen in plaats van een ontwikkelingsmogelijkheid.
  4. Dat werkgevers niet voldoende gestimuleerd worden om mensen uit de Sociale Werkvoorziening een baan aan te bieden.

 

en verzoeken

De Sociale Werkvoorziening op een sociale en doordachte manier te hervormen, zodat de doelstelling werken naar vermogen daadwerkelijk wordt gerealiseerd.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
21-05-2012 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Marja Greve 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen