You, the petitioner
Afbeelding1

Behoud Pampushout Almere

2,246 signatures

De gemeente wil 850 huizen gaan bouwen in het bos Pampushout langs de Godendreef.

Petition

We

De omwonenden van Pampushout en de rest van de inwoners van Almere.

 

establish that:

Dat met het bebouwen van Pampushout een belangrijk stuk natuur verdwijnt. Dit is een recreatiegebied voor de inwoners van Almere Poort en het toekomstige Almere Pampus, én het leefgebied van vele dieren. Het natuurgebied wordt door inwoners van heel Almere bezocht. Het is één van de belangrijkste groene longen van Almere.

 

and request

Af te zien van de geplande bouw in dit belangrijke stuk bos en deze woningen elders te plannen waar het niet ten koste gaat van bos en natuur.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Almere 
Petition desk:
Closing date:
2030-12-12 
Lead petitioner:
Bewoner van Almere Poort 

History

Signatures

Updates

Goed nieuws voor Pampushout!

Het nieuwe bestuur van de gemeente Almere heeft in het coalitieakkoord opgenomen dat Pampushout deze bestuursperiode met rust wordt gelaten. Er wordt dus voorlopig NIET gebouwd in Pampushout! Complimenten voor dit nieuwe bestuur en in het bijzonder voor de Partij voor de Dieren die hiervoor hard gestreden heeft.

+Read more...

Ook veel dank voor jullie ondertekeningen en steun van de petitie. Dit heeft zeker geholpen bij de besluitvorming van de gemeente.

De laatste tijd is het belang van de natuur volop in het nieuws en gelukkig is dat kwartje nu ook gevallen in Almere. Natuur is het beste middel tegen klimaatverandering en het stikstofprobleem. En een belangrijke plek voor ontspanning, recreatie en dieren.

Maar het plan om te bouwen is nog niet definitief van de baan, dus hierbij onze oproep om de petitie te blijven steunen en door te sturen: www.petities.nl/petitions/behoud-pampushout

En wij zullen blijven strijden voor behoud van dit mooie natuurgebied!

Actiecomité Behoud Pampushout.

2022-07-13

Er is nieuws over Pampushout:

Hieronder vind je de uitnodiging van de gemeente Almere voor de presentatie van de 3 bouwvarianten voor Pampushout (850 woningen).

Voor de duidelijkheid: naast deze 3 varianten hebben wij (actiecomité Behoud Pampushout) een vierde variant ingediend: NIET bouwen in Pampushout maar wel op een andere locatie.

+Read more...

Er is dus nog niet beslist dat er gebouwd wordt in Pampushout. Komt allen en laat weten dat je voor de 4e variant bent!

Uitnodiging van de gemeente: Presentatie 3 schetsvarianten ontwikkeling Pampushout Datum: dinsdag 12 juli 2022 Tijd: 19.00 – 21.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur) Locatie: Topsportcentrum Almere, Pierre de Coubertinplein 4 Aanmelden: Meld je aan voor de bijeenkomst via www.almere.nl/presentatiepampushout

2022-06-29

**Laat de gemeente weten welke plekken van Pampushout belangrijk voor je zijn. **

Op dinsdag 21 juni 2022 van 16.30 tot 18.00 uur kan je samen met een ecoloog van de gemeente wandelen door het gebied waar 850 woningen zijn gepland. Je kunt je aanmelden door het sturen van een email naar: ontwikkelingsplanpampushout@almere.nl

Ook online kun je meedoen: via deze link kan je jouw favoriete plekken en wandelroutes in het bos aangeven: https://new.maptionnaire.com/q/6ahm4mba7xc3 .

2022-06-10