U, de petitionaris
Img 20181103 wa0009

Behoud Lutkemeerpolder

12 ondertekeningen

Een weids uitzicht, vruchtbare kleigrond en daarbij de enige biologische boerderij van Amsterdam: de Lutkemeerpolder is een bijzonder gebied. Een prachtig groengebied met historische waarde, ingeklemd tussen een bedrijventerrein en Schiphol.

De eerste plannen voor een bedrijventerrein op deze schaarse grond dateren van twintig jaar geleden. Dat was een tijd waarin termen als ‘lokaal voedsel’ en ‘korte ketens’ de gemoederen niet bezighielden. Er is sindsdien veel veranderd: klimaatverandering dwingt ons allemaal anders te kijken naar plekken als de Lutkemeerpolder.

Die nieuwe visie rechtvaardigt het dan ook om de ontwikkeling van bedrijventerrein Lutkemeer III te heroverwegen.

Petitie

Wij

Boeren, burgers, buitenlui en vele organisaties verzameld in platform Behoud Lutkemeer

 

constateren

  • Dat er geen noodzaak is om distributiecentra in de Lutkemeerpolder te bouwen. De infrastructuur is ontoereikend, terwijl er in Westpoort meer dan voldoende plek is. Behoud de laatste vruchtbare grond voor de stad.

  • Er is een weg terug: Schiphol Area Development Company (SADC) is mede eigendom van de gemeente Amsterdam. Grondeigenaar GEM BV is zelfs voor de helft van de gemeente. Men kan dus anders besluiten!

  • Biopolder is een goed alternatief wat recht doet aan de polder, het landschap en Boerderij de Boterbloem. Voedselvoorziening, recreatie, educatie en historie. Alles komt samen in dit plan. En hoeft de gemeente geen geld te kosten!

 

en verzoeken

De gemeente Amsterdam haar verantwoordelijkheid te nemen en de Lutkemeerpolder te behouden voor de stad en samen te werken aan plan Biopolder.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
13-07-2019 
Petitionaris:
Debby van Harte 
Organisatie:
Platform Behoud Lutkemeer 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen