U, de petitionaris
Nwbal50

Behoud Kunst Ondergrondse Metrostations!

1.015 ondertekeningen

De kunst in de Amsterdamse metrostations CS, Nieuwmarkt, Waterlooplein, Weesperplein, Wibautstraat en Amstel wordt bedreigd door de huidige en komende renovaties. Veel van deze kunst is al beschadigd of sterker nog verdwenen!

--

Mede dankzij de actie 'Red de ondergrondse metrokunst' krijgt de kunst opnieuw een plek.

http://wijnemenjemee.nl/nieuws/kunst-metro-wordt-hersteld-en-teruggeplaatst

Petitie

Wij

de werkgroep Behoud Kunst Ondergrondse Metrostations en medestanders,

 

constateren

De oorspronkelijke kunst in Amsterdamse metrostations Centraal Station, Nieuwmarkt, Waterlooplein, Weesperplein, Wibautstraat en Amstel is veelal vernield, sterker nog, verdwenen. Wij constateren deuren in en stationsnamen op kunstwerken. Zien kunst met graffiti aangetast en muren beplakt met badkamertegels. Ook worden zonder pardon kunstwerken overgeschilderd. Bij de renovaties blijkt behoud en herstel van de kunst niet het uitgangspunt te zijn. De geschiedenis van ieder station wordt hiermee onzichtbaar! De ondergrondse stations zijn door hun kunst nauw verbonden met de bovengrondse buurten en hun geschiedenis en ons daarom zeer dierbaar. Help ons bij de strijd om het behoud van deze metrokunst!

 

en verzoeken

De werkgroep Behoud Kunst Ondergrondse Metrostations heeft als doel de huidige kunstwerken in alle stations in originele staat te herstellen. Ook staan wij voor een duidelijke, geschiedkundige uitleg op borden geplaatst op ieder station over de kunstwerken en de betekenis in de omgeving.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Amsterdam Centrum 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2014 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Henri van Poll 
Organisatie:
Werkgroep Behoud Kunst Ondergrondse Metrostations 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen