U, de petitionaris
Pampushaven zuid petitie

Behoud kitesurfspot Pampushaven Zuid

830 ondertekeningen

Door handhaving is het nu niet meer mogelijk op Pampushaven Zuid te kitesurfen. We willen gemeente Almere, provincie Flevoland en Rijkswaterstaat duidelijk maken dat veel kiters dit de beste en veiligste kitesurflocatie van Flevoland vinden.

Petitie

Wij

Kitesurfers uit Flevoland en metropoolgebied Amsterdam en Utrecht en Nederlandse Kitesurfvereniging (3.200 leden)

 

constateren dat:

  • Al meer dan 10 jaar wordt er gekitesurft op Pampushaven Zuid. Ooit zou dit een gedooglocatie zijn geweest.

  • Nu wordt er keihard gehandhaafd en worden er boetes geschreven van €230,00.

  • Bij Almere-Poort is een officiële kitesurfspot, maar deze is niet veilig voor kitesurfers door hoge rotsdijk en valwinden. Bij (materiaal-) problemen kan een kitesurfer niet ongeschonden uit het water komen.

 

en verzoeken

Wij willen dat handhaving op de veilige kitesurfspot Pampushaven Zuid wordt opgeschort. In ieder geval totdat Kitesurfspot Almere-Poort door aanleg van een strand veilig is.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Flevoland 
Petitieloket:
Einddatum:
14-07-2017 
Petitionaris:
Martijn Frie 
Organisatie:
Nederlandse Kitesurfvereniging 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Overleg met rijkswaterstaat

Concept info voor ondertekenaars van petitie: met rws (handhaving en sr adviseur omgeving ijsselmeergebied) en politie overleg gehad. Uitkomst: er wordt serieus door rws gekeken naar creatieve mogelijkheden of kitesurfen op PH-Zuid binnen wettelijke kaders inpasbaar is.

+Lees meer...

We krijgen hierover binnen 1 a 2 weken een terugkoppeling over. Handhaving blijft van kracht. We houden jullie van de voortgang op de hoogte.

10-07-2017

Gesprek Rijkswaterstaat

Maandag om 13,15 hebben we een gesprek met Jurian Mudde van rijkswaterstaat. Hierin zullen we een gesprek hebben waarin we elkaars belangen zullen bespreken. Het kan niet zo zijn dat 4 windsurfers het voor de kiters kunnen verpesten. In Het BPR staat tenslotte ook dat plankzeilers niet over de vaargeul mogen varen. Deze wet wordt standaard door de plankzeilers overtreden. Buiten het feit dat we er al 10 jaar kiten en geen mens lastig vallen zou het fijn zijn als we daar kunnen blijven kiten zolang er geen beter alternatief is..

07-07-2017