You, the petitioner
Nieuw logo gastouderbranche

Behoud kinderopvangtoeslag voor gastouders

1,353 signatures

Kinderopvangtoeslag is een recht voor alle Nederlandse ouders dus ook voor gastouders Vanaf 2012 hebben gastouders met als enige inkomstenbron gastouderschap GEEN RECHT MEER op kinderopvangtoeslag. Dit vindt de VGOB,die de belangen van gastouders behartigt, onacceptabel

Petition

We

Vereniging GastouderBranche (VGOB), gastouders, vraagouders en gastouderbureaus in Nederland

 

establish that:

dat in de Verzamelwet een punt fraudebestrijding is opgenomen waarin vermeld wordt dat gastouders vanaf 2012 geen recht meer hebben op kinderopvangtoeslag. Dit is ongelijke behandeling van een beroepsgroep.

De VGOB staat achter het voornemen om alle vormen van fraude, met betrekking tot het oneigenlijk gebruik, te bestrijden, maar dan niet ten koste van de alle gastouders. Het betreft immers een kleine groep die mogelijk fraude pleegt.

 

and request

De verzamelwet te wijzigen en gastouders hun recht op kinderopvangtoeslag te laten behouden. Het gastouderbureau krijgt de taak om dit soort fraude tijdig te signaleren en vervolgens de registratie van de opvang te weigeren. Gastouders en gastouderbureaus die, willens en wetens, meewerken aan het registreren van dit soort fraudesituaties worden verwijderd uit het Landelijk Register Kinderopvang.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2016-03-01 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Hanneke van der Lei 
Organisation:
Vereniging GastOuderBranche (VGOB) 
Website:

History

Signatures