U, de petitionaris
Vogeltje

Behoud het Vogeleiland in Deventer

2.421 ondertekeningen

Op 24 april besluit de gemeenteraad definitief dat ze géén geld beschikbaar stelt om de vogels op het Vogeleiland te (be)houden. Dat betekent voorgoed lege kooien en volières. Wat een enorme teleurstelling! Steun NU de petitie van Stichting Vogeleiland om dit besluit voor 24 april te laten herzien.

Petitie

Wij

Inwoners van Deventer, betrokkenen en geïnteresseerden

 

constateren

  • Dat de gemeente Deventer dit stukje cultureel erfgoed moet koesteren en niet afbreken!

  • Het Vogeleiland is al 131 jaar een begrip in Deventer.

  • Een unieke plek waar iets te zien valt.

  • Een plek die voor iedereen toegankelijk is en die alle Deventenaren kennen.

  • Het Vogeleiland hoort bij Deventer.

  • En een Vogeleiland zonder vogels? Dat bestaat niet!

  • Dus gemeente: Laat ons (jong en oud) van de vogels blijven genieten op een sprankelend Vogeleiland. Dit kan de gemeente in eigen beheer doen of middels een subsidie aan Stichting Vogeleiland die hiervoor haar dierverzorger in dienst houdt.

  • De aanwezigheid van een dierverzorger (en de vele vrijwilligers) zorgt voor een net en veilig eiland. Dit is de basis voor de stichting om samen met donateurs en sponsoren verder te bouwen aan een nog mooier eiland.

 

en verzoeken

De gemeenteraad hun besluit te herzien en de vogels op het Vogeleiland te behouden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Deventer 
Petitieloket:
Einddatum:
23-04-2019 
Petitionaris:
Stichting Vogeleiland Deventer 
Organisatie:
Stichting Vogeleiland Deventer 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Uw steun nodig voor het Vogeleiland na 1 juli 2020

Beste vriend van het Vogeleiland,

In april van dit jaar ging het Vogeleiland met haar vogels bijna kopje onder. Dat hebben we weten te voorkomen dankzij jullie handtekeningen, de inzet van vrijwilligers en aandacht vanuit de pers.

+Lees meer...

Het resultaat van deze inspanningen is dat de gemeente het Vogeleiland nog één jaar wil subsidiëren.

Echter, na 1 juli 2020 stopt de bijdrage vanuit de gemeente en moet Stichting Vogeleiland Deventer alles zelf betalen. De kosten voor het behoud van de vogels zijn niet gering. Om een dierverzorger op het eiland te hebben en de dieren goed te verzorgen, is een jaarlijks budget van €30.000 nodig.

Dit is de uitdaging waar de stichting nu voor staat: Voor 30 juni 2020, €30.000 bij elkaar brengen voor het behoud van de vogels. Krijgen we dit bedrag niet bij elkaar? Dan verdwijnen de vogels alsnog van het eiland. Hoe ontzettend jammer zou dat zijn!

We hebben jouw hulp dus hard nodig! Liefst in de vorm van een donatie, zodat we kunnen beginnen met het vullen van die grote, nog lege, pot. Alle beetjes helpen!

Dus, draag je de vogels op het Vogeleiland een warm hart toe? Word dan vriend van het Vogeleiland en stort je bijdrage op NL13 RABO 0384 5964 79 t.n.v. Stichting Vogeleiland.

Mocht je niet in staat zijn financieel bij te dragen, maar wil je het Vogeleiland wel helpen? Meld je dan aan als vrijwilliger. We hebben heel veel mensen nodig in allerlei verschillende disciplines.

Kijk gerust op onze site www.stichtingvogeleilanddeventer.nl/vacatures of mail ons via info@stichtingvogeleilanddeventer.nl.

We hopen opnieuw op je steun!

Vriendelijke groeten,

Stichting Vogeleiland

Disclaimer: Voor ons als stichting staat het dierenwelzijn voorop. Als we voor 30 juni 2020 constateren dat we de begroting niet rond gaan krijgen, trekken we de stekker eruit en zullen we de vogels herplaatsen. Er MOET namelijk financiële borging zijn voor zowel de dierverzorger als de dieren. Mocht je jouw bijdrage in dit geval teruggestort willen hebben, geef dit dan aan bij je overschrijving. Geef je niets aan, dan zullen we je ontvangen donatie doorgeven aan de vogelopvang en de dierenambulance. Nogmaals dank!

05-08-2019