U, de petitionaris
Venloos achterhuis

Behoud het 'Venloos Achterhuis'

1.331 ondertekeningen

Het huis waarin een Duits echtpaar in Venlo in WO-2 een joods echtpaar jaren verstopt hield, dreigt gesloopt te worden. De opstellers van deze petitie vinden dat deze woning behouden moet blijven als het 'Venloos Achterhuis'.

Petitie

Wij

betrokken burgers met hart voor de Venlose geschiedenis

 

constateren dat:

  • dat een van de laatste Venlose sporen van onderdrukking en verzet gesloopt dreigt te worden, omdat de historische betekenis van dit pand helaas pas recent aan het licht is gekomen.

  • dat dit authentieke pand mét verstopplek een eenmalige kans biedt om als 'Venloos Achterhuis' bezoekers te tonen hoe een Duitse (!) familie joodse onderduikers heeft beschermd tegen vervolging.

 

en verzoeken

u om alle bestuurlijke en politieke wegen te bewandelen om deze woning te behouden als tastbare herinnering aan wrede vervolging en dappere menslievendheid. Bescherm nu dit 'vergeten' oorlogsmonument tegen sloop.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Venlo 
Petitieloket:
Einddatum:
01-09-2023 
Petitionaris:
Marcel Hogenhuis 
Organisatie:
St.Erfgoed Venlo, St.Hist.Werkgroep Vliegveld Venlo-Herongen 

Geschiedenis

Ondertekeningen