U, de petitionaris
Pt campagne

Behoud het theater op het plein!

1.648 ondertekeningen

Een podium van de wereld om ons heen met een internationale oriëntatie: Het Plein Theater is een unieke plek in Amsterdam Oost met theater, dans en muziek voor kinderen, jongeren en volwassen. Helaas dreigt er na 38 jaar sluiting door de nasleep van Covid-19 én de afwijzing voor structurele steun.

Petitie

Wij

Cultuurliefhebbers, bezoekers, buurtbewoners en iedereen met een hart voor het Plein Theater,

 

constateren

  • Dat het Plein Theater volgend jaar de deuren dreigt te moeten sluiten als gevolg van de nasleep van Covid-19 en de afwijzing voor structurele steun.

  • Dat hiermee ook het Eetlokaal, een ontmoetingsplek voor buurtinitiatieven waar culinaire en culturele ambachten samenkomen haar deuren moet sluiten.

  • Dat het juist nu belangrijk is om bij te dragen aan samenhorigheid en verbinding omlijst door de magie van kunst en cultuur.

 

en verzoeken

Wethouder Touria Meliani van Kunst en Cultuur om ook steun te verlenen aan het Plein Theater, zodat ons wereldpodium met een niet gecensureerde uitingsmogelijkheid kan blijven voortbestaan. En dat hiermee deze unieke plek met een dagelijkse dynamiek van culturele activiteiten voor iedereen niet hoeft te verdwijnen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
27-12-2020 
Petitionaris:
Dwight Sergio Samson 
Organisatie:
Plein Theater 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Plein Theater start crowdfunding: Steun het Plein Theater nu!

Plein Theater start een crowdfunding: Steun het Plein Theater nu! Help het Plein Theater door de corona-crisis en elk toekomstig theaterbezoek wordt het waard!

Het Plein Theater steunen kan hier!

Plein Theater start een crowdfunding en roept cultuurliefhebbers, bezoekers, buurtbewoners en iedereen met een hart voor het Plein Theater op om steun te bieden in de corona-crisis. .

24-10-2020

PLEIN THEATER overhandigt handtekeningen van petitie aan wethouder van Kunst en Cultuur Touria Meliani.

Donderdag 22 oktober werd de petitie met meer dan 1600 handtekeningen door directeur Berith Danse en voorzitter Bert Barten overhandigd aan wethouder van Kunst en Cultuur Touria Meliani.

Het Plein Theater verzocht de wethouder hierbij nadrukkelijk om ook financiële steun te verlenen aan het theater van Amsterdam Oost ter overbrugging van de corona-crisis, net als andere gemeentelijke instellingen.

NH Nieuws en Oost-Online waren er bij en maakten verslag:

Amsterdams theater hoopt met petitie op financiële steun om de Corona-crisis te overleven - NH Nieuws

Plein Theater vecht voor behoud - Oost-Online.

23-10-2020