U, de petitionaris

Behoud het Spinhuis als autonoom studentencentrum

232 ondertekeningen

Behoud het Spinhuis als autonoom studentencentrum! De academische gemeenschap staat onder grote druk door de toenemende commercialisering van het onderzoek en onderwijs. Teken de petitie en help ons te bouwen aan een universiteit die midden in de samenleving staat!

Petitie

Wij

studenten, docenten en iedereen die de academische gemeenschap een warm hart toedraagt.

 

constateren

Dat de universiteiten in Nederland langzaam maar zeker in diplomafabrieken veranderen, waar winst en efficiëntie boven onderwijs en onderzoek worden gesteld. Het moet steeds sneller, efficiënter, goedkoper en winstgevender. Het Spinhuis is de enige plek aan de Universiteit van Amsterdam waar studenten en docenten zich onafhankelijk van deze hiërarchische structuur op de universiteit kunnen organiseren. De UvA wil deze plek sluiten.

 

en verzoeken

Dat er ruimte blijft op de UvA voor initiatieven die volledig van onderop georganiseerd worden, zonder bemoeienis van bestuurders. Voor nu betekent dat het behoud van de Common Room in het Spinhuis zolang het leeg staat. In de toekomst betekent dit, dat initiatieven ruim baan gegeven wordt, die de academische gemeenschap op democratische en emancipatoire wijze versterken.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
03-11-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Joris van Wouden 
Organisatie:
Collectief Het Spinhuis 

Geschiedenis

Ondertekeningen