You, the petitioner
44c3fb3e 3f19 4fe2 b49d 1fd88e8791af

Behoud het ruiterpad op het Hulshorsterzand

245 signatures

Sinds maart 2023 is de ruiterpad-lus op het achterste deel van het Hulshorsterzand afgesloten. Dit is gebeurd ondanks afspraken dat er geen ruiterpaden afgesloten zouden worden in het kader van de recreatiezoneringen op de Veluwe. De ruiters zijn nu het prachtige korte rondje met dit geweldige uitzicht kwijt en zijn gedwongen om de route een uur langer te maken.

Petition

We

De gebruikers, ruiters en paardenhouders en wandelaars van de paden in het gebied rond het Hulshorsterzand

 

establish that:

Onterechte afsluiting

  • Na divers overleg met de provincie en natuurbeheerder was afgesproken dat er geen ruiterpaden afgesloten zouden worden in het gebied rond het Hulshorsterzand. Echter is dit toch gedaan zonder enig overleg en zonder het aanbieden van een alternatieve route.
  • Er zijn voor de ruiters al een stuk minder paden in het gebied door eerdere afsluitingen en omzetting naar mountainbikepaden. Door deze afsluiting zijn de ruiters gedwongen om een veel langere route te rijden.

Gestelde verstoring

  • Volgens de natuurbeheerder werd op dit stuk zandverstuiving te vaak buiten de paden gelopen door gebruikers, maar wij rijden al jaren over deze route en hebben dit nooit gezien. Deze route ligt ver weg van wegen en parkeerplaatsen en het was er juist heel rustig Ook verstoren de paarden de dieren veel minder door hun geur en rustige tempo.

Onjuistheden

Na contact met de natuurbeheerder zou in eerste instantie gekeken worden naar een alternatieve route, maar nu heeft men aangegeven dat dit niet meer zal gebeuren. Als reden geeft de natuurbeheerder aan dat deze route eigenlijk al 5 jaar geen bewegwijzerde ruiterroute meer is, terwijl de ruiterpadbordjes er tot afgelopen winter nog stonden en de lus wel op de papieren kaarten staat!

 

and request

Het ruiterpad weer te openen of een alternatieve route aan te wijzen, zodat ook een korte route mogelijk blijft voor de ruiters.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
natuurbeheerder 
Petition desk:
Closing date:
2023-08-01 
Lead petitioner:
TT Ranch 
Organisation:
TT Ranch 

History

Signatures