You, the petitioner
Img 9325

Behoud het Museum van de Vrouw

1,152 signatures

De gemeente Echt Susteren heeft grote plannen voor een ingrijpende verbouwing van het pand Plats 1 te Echt. Deze veranderingen zullen uiteindelijke de genadeklap zijn voor het drukbezochte Museum van de Vrouw. Tevens zal gemeenschapsgeld onnodig verspild worden.

Petition

We

inwoners, bezoekers, vrienden, medewerkers, cultuurliefhebbers en iedereen die zich verbonden voelt

 

observe

dat een bezoek aan het museum een geweldige beleving is. Het museum is prachtig ingepast in het historische gebouw en biedt aansprekende tentoonstellingen. Verplaatsing is niet alleen een enorme kapitaalvernietiging maar zal er ook toe leiden, dat er geen grote groepen meer ontvangen kunnen worden, de middenstand vele bezoekers misloopt en het toerisme van Echt een grote trekpleister verliest.

 

and request

het museum in de huidige vorm te laten voortbestaan. Daarvoor is het noodzakelijk dat de gemeente opnieuw gaat nadenken over de wensen en mogelijkheden van alle partijen die gebruik willen maken van het pand.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Echt-Susteren 
Petition desk:
Closing date:
2017-07-13 
Lead petitioner:
Dorien van Meel 
Organisation:
Museum van de Vrouw 
Website:

History

Signatures

Updates

Het Museum van de Vrouw opent al haar deuren!

In het weekend van 24 – 25 juni 2017 zal het Museum van de Vrouw aan de Plats in Echt al haar deuren openen voor bezoekers, inwoners en alle andere belangstellenden.

Een unieke en eenmalige kijk achter de schermen, want alle deuren zullen open gaan van depotkasten tot aan het kleinste kamertje.

+Read more...

Een deel van de ongeveer 60 vrijwilligers die werkzaam zijn in het museum, zal de bezoekers tussen 13-17 uur geheel gratis rondleiden.

Het belang van een museum is meer dan alleen het ontvangen van bezoekers en deze een fijne beleving geven. Naast vele andere belangrijke aspecten blijft het hart van een museum immers de collectie. Deze moet op een verantwoorde manier behandeld en tentoongesteld worden. Met alles wordt rekening gehouden, van vervoer tot aan luchtvochtigheid. Iets wat u dit weekend met eigen ogen kunt ervaren.

Het museum heeft met de huidige tentoonstelling "Groote Gezinnen, een huis vol!" bijna 8000 bezoekers mogen ontvangen. Factoren zoals bereikbaarheid en mobiliteit voor mensen met mobiele beperkingen zijn dan ook zeker zeer belangrijk.

Door de plannen van de gemeente is de toekomst van het Museum door de vrijwilligers in de afgelopen weken als zeer onzeker ervaren. Graag willen zij u laten zien dat het Museum van de Vrouw meer is dan vierkante meters.

Museum van de Vrouw Plats 1 6101 AP Echt Postbus 234, 6100 AE Echt T. +31 475 - 20 10 02 info@museumvandevrouw.nl www.museumvandevrouw.nl

2017-06-16

Statement - Museum van de Vrouw

Zoals gepubliceerd op de officiële Facebook pagina van het Museum:

"De plannen van de Gemeente Echt-Susteren voor de ingrijpende verbouwing van het pand Plats 1 te Echt waren de afgelopen dagen actueel in verschillende media:

De plannen voorzien in een kleine zaal voor de muziekvereniging op de begane grond en het Museum verhuist van de benedenverdieping naar de eerste etage. Het bestuur en de vrijwilligers zijn unaniem van mening dat de aanpassingen in de huisvesting de doodsteek betekenen voor het Museum van de Vrouw, omdat er een totaal onwerkbare situatie wordt gecreëerd. Specifiek voor het Museum bedoelde functionele voorzieningen gaan verloren, depots en opslagruimtes verdwijnen, er is onvoldoende werkruimte in de nieuwe toestand en ook de Gooj Kamer - een wezenlijk onderdeel van het Museum - verliest zijn huidige functie.

+Read more...

Dit alles heeft natuurlijk gevolgen voor de status als erkend museum. Het bestuur heeft de gemeente dan ook laten weten niet akkoord te gaan met de plannen.

Tot er een definitief besluit genomen is door de gemeenteraad, gaat het Museum op volle kracht door met haar werkzaamheden en het ontvangen van gasten. Uiteraard zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen via onze kanalen."

2017-06-07

Interview bij Tv11

Als u onderstaande link volgt komt u bij een interview over het museum van de vrouw. Hier kunt u zien hoe professioneel het museum opgezet is en hoe erg het zou zijn als dit allemaal zou moeten verdwijnen.

Interview .

2017-06-02