U, de petitionaris
Img 4884 fhpleinview

Behoud het monumentale Frederik Hendrikplein in het Statenkwartier

1.400 ondertekeningen

De gemeente verleent toestemming om in het open middendeel van dit monumentale groene plein een stenen nieuwbouw voor een snackbar toe te staan. Hierdoor verdwijnen 2 banken en het fraaie uitzicht over dit mooie plein wordt voorgoed verpest.

Petitie

Wij

Bewoners, bezoekers en liefhebbers van het Haagse Statenkwartier

 

constateren dat:

  • dat het Frederik Hendrikplein de meest overtuigende groene oase is in het rijksbeschermd stadsgezicht Statenkwartier;
  • dat bij de renovatie 2018 In het open middendeel langs de natuurstenen loper 6 riante banken zijn geplaatst. Deze banken zijn symmetrisch opgesteld ten opzichte van de zichtas van het plantsoen en zijn ongekend populair;
  • dat een snackbar midden op dit open plein de doodsteek betekent voor het monumentale Frederik Hendrikplein.

 

en verzoeken

  • Dick’s Snackkar op zijn huidige locatie te handhaven, mits de nieuw te bouwen kiosk enkele meters naar achteren wordt geplaatst waardoor voetgangers weer een vrije doorgang krijgen over de fraaie natuurstenen loper van de Frederik Hendriklaan’.

  • Het monumentale karakter van dit prachtige plein te behouden: een plein om te wandelen, te ontmoeten, te spelen en te verbinden, voor wijkbewoners en bezoekers, jong en oud.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Den Haag 
Petitieloket:
Einddatum:
27-01-2023 
Petitionaris:
Martin Fikke, bestuurslid 
Organisatie:
Stichting Wijkoverleg Statenkwartier 

Geschiedenis

Ondertekeningen