U, de petitionaris
239f3f43 ba45 4bb0 98b3 13e95debdd3e 1 105 c

Behoud het laatste stukje ongerept groen in het Middengebied van Noordwijk

440 ondertekeningen

De plannen van de gemeente Noordwijk om in het Middengebied bij de nieuwe wijk Duineveld een Landschapspark mét Speeleiland aan te leggen, zijn in strijd met waar wij zo van houden: ongerept groen grenzend aan de bollenvelden, met een weidse blik - tussen de twee dorpskernen - op de mooie steilrand.

Petitie

Wij

Bezorgde burgers van Noordwijk, wandelaars en natuurliefhebbers uit alle windstreken.

 

constateren

  • Dat de aanleg van een Speeleiland ongewenst en achterhaald is.

  • Dat de gemeente na goedkeuring van de plannen 'los' kan gaan met lichtmasten en gebouwen.

  • Dat het gebied een uniek natuurlijk decor vormt in het Middengebied.

  • Dat zowel ouderen als kinderen hier kunnen genieten van de rust, de flora, de fauna en de biodiversiteit.

  • Dat er dagelijks vele wandelaars, waarvan een groot aantal met honden, van dit gebied gebruik maken voor een ommetje.

 

en verzoeken

  • Dat de gemeente afziet van het wijzigen van het bestemmingsplan en daarmee afziet van de aanleg van een Speeleiland.

  • Dat er enkel gekeken wordt naar de mogelijkheden voor een Landschapspark, met de natuurlijke uitstraling die hoort bij dit gebied.

  • Dat de vos, de bosuil, de nachtegaal en de vleermuis met rust gelaten worden.

  • Dat dit gebied misschien kan worden aangemerkt als speciale beschermingszone (SBZ) in het kader van Natura 2000.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Noordwijk 
Petitieloket:
Einddatum:
17-01-2022 
Petitionaris:
Nienke Kodde 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Drie insprekers bij Raadsvoorstel Bestemmingsplan Landschapspark Middengebied

Aanstaande donderdag 18 november om 21:30 uur zal de Commissie Ruimte de wijziging van de bestemmingsplannen met betrekking tot het Landschapspark en beoogd Speeleiland bespreken en dan haar voorstel aan de Raad doen.

Het centrale Middengebied houdt de gemoederen bezig.

+Lees meer...

Een relatief klein burgerinitiatief (WIJ) van bezorgde inwoners, wandelaars en natuurliefhebbers is een paar weken geleden deze petitie gestart VOOR het behoud van het laatste stukje ongerept groen in het Middengebied en TEGEN (de bestemmingsplannen van) een speeleiland.

Vrij recent is een tegenpetitie op gang gekomen vóór de aanleg van het Landschapspark met Speeleiland. Dit met behulp van het 'copycatten' van onze argumenten, van veel financiële en redactionele middelen (12.5000 flyers en een redactioneel stuk in De Noordwijker...).

Beide petities willen de Noordwijkse kinderen niets ontzeggen. De insteek is alleen anders:

Petitie tegen (de bestemmingsplannen van) een Speeleiland: Laat ons duidelijk zijn: wij zijn voorstander van een Landschapspark met natuurspeelplaats. Met de wens om zowel het park als de speelplaats zoveel mogelijk in de natuur te integreren en niet het hele gebied overhoop te gooien. Dit gebied is het laatste stukje ongerept groen tussen de twee dorpskernen en zou niet nog verder mogen dichtslibben en verstedelijken.

Dat moet elke Noordwijker die enigszins geniet van flora en fauna toch aan het hart gaan! Al zegt de gemeente (en de andere petitie) dat er geen vos, bosuilen, nachtegalen en vleermuizen meer leven in dit gebied, dat IS NIET WAAR! Maar door de bouw van de nieuwe wijk Duineveld en het zwembad is al een heel stuk van dit Middengebied verloren gegaan en worden dieren en vogels verdreven. Houdt het ergens op?

In de Bestemmingsplannen voor de realisatie van het Landschapspark met Speeleiland worden bestemmingsregels opgenomen die NIETS te maken hebben met de aanleg van een Landschapspark met Speeleiland! Waarom worden lichtmasten tot 12 meter hoogte opgenomen in dit gebied (bestemming Groen…)? Waarom kan er afgeweken worden van de bouwregels door gebouwtjes van 50m2 neer te mogen zetten met een bouwhoogte van 5 meter (Bestemming Groen…)?! Waarom zijn er 10 meter hoge speeltoestellen nodig (Bestemming Recreatie...)?

Wij raden IEDEREEN aan om de wijziging van de bestemmingsregels er eens goed op na te lezen in de Bijlage Bestemmingsplannen - Regels

Drie van onze insprekers zullen donderdag de Commissie Ruimte hopelijk kunnen overtuigen dat hier sprake is van een Ruimtelijke Ordening die niet deugt!

Als het voor iedereen duidelijk is (en gewenst?) dat de ontwikkeling van dit gebied bij een natuurspeelplaats (en een Landschapspark) blijft, zullen zowel kinderen als ouderen, natuurliefhebbers, vogelaars, wandelaars en alle mensen die nu al van dit gebied genieten, met een gerust hart en een blij gemoed de plannen van de gemeente uitgevoerd zien.

Dus gemeente, voorkom vertraging en stop met de gedachte om dit gebied als SPRINGPLANK naar iets anders te gebruiken (getuige de ‘bestemmingsregels’).

16-11-2021

Filmpje van het middengebied

screenshot.

14-11-2021