U, de petitionaris
Img 4242 %281%29

Behoud het erfgoed Werkeiland Lelystad

1.325 ondertekeningen

Het gemeentelijk monument Werkeiland in Lelystad is een uniek cultuurhistorisch eiland in de Flevopolder, waar de geschiedenis van Lelystad en van de Flevopolder begint. Nu komt er hoogbouw die het open en historisch karakter van het Werkeiland teniet doet en de verkeersdrukte te veel doet toenemen.

Petitie

Wij

Bewoners van het Werkeiland, bewoners van schepen in Lelystad-Haven en erfgoedliefhebbers

 

constateren dat:

  • in de Kustvisie 2030 Lelystad dat "het behoud van de kleinschalige en informele stedenbouwkundige opzet op het Werkeiland uitgangspunt is. Nieuwbouw voegt zich toe met respect voor de omgeving zowel in stedenbouwkundig als architectonische zin."
  • Nu verkoopt de gemeente (monumentale) grond en tekent ze contracten met projectontwikkelaars om hoogbouw op het Werkeiland te kunnen realiseren.
  • De gemeente verkwanselt haar eigen erfgoed!

 

en verzoeken

  • geen hoogbouw toe te staan op het Werkeiland.

  • het beleid in de Kustvisie 2030 te volgen om het cultuurhistorische en weidse karakter van het Werkeiland te versterken.

  • zorg te dragen voor behoud van het erfgoed van de inpoldering,

  • onderzoek te doen naar de sterk toenemende verkeersintensiteit en de mogelijkheid tot uitruil van lokaties met de projectontwikkelaars.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Lelystad 
Petitieloket:
Einddatum:
03-03-2021 
Petitionaris:
Oluf van Oosterom 
Organisatie:
Eilandraad Behoud Erfgoed Werkeiland Lelystad 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Eerste deel petitie op 12 december aangeboden aan gemeente Lelystad

De petitie is al bijna 1000! keer getekend door bewoners van het Werkeiland en jachthaven Lelystad-Haven, Lelystedelingen, erfgoedliefhebbers en belangstellenden. Vele mensen vinden het belangrijk dat het karakter van het Werkeiland niet verloren gaat.

+Lees meer...

Zaterdag 12 december bieden we de eerste handtekeningen aan aan Wethouder Jack Schoone van Lelystad en aan raadsleden. We houden een demonstratie op het Werkeiland om een signaal af te geven naar de politiek en de dialoog met de gemeente te starten. We gaan door met het verzamelen van handtekeningen tot minstens 12 januari. Dan is er een speciale raadszitting over de toekomst van het Werkeiland. 1000 handtekeningen is nog niet genoeg. Stuur deze petitie door! Dank Namens de Eilandraad Behoud Erfgoed Werkeiland Lelystad

10-12-2020