U, de petitionaris
Kom in actie bostheater nieuw

Behoud het Bostheater

18.729 ondertekeningen

Het Amsterdamse Bostheater, het grootste openluchtpodium van de stad – een traditie die niet weg te denken is uit een Amsterdamse zomer – waar ruim 60.000 toeschouwers genieten van opwindend theater en prachtige muziek door gevierde artiesten en aanstormend talent, verliest de structurele subsidie.

Petitie

Wij

publiek, medewerkers, vrienden, vrijwilligers, artiesten, collega’s en coproducenten

 

constateren

  • dat het Bostheater, ondanks een positief advies van het AFK, verloren dreigt te gaan.

  • Dat een gewild podium om te spelen voor divers talent wegvalt. Dat zorgvuldig opgebouwde expertise en kwaliteit niet op waarde wordt geschat.

  • Dat een magische plek, aan de rand van de stad, midden in de natuur, waar ook mensen die nooit naar theater gaan zich welkom voelen, verdwijnt.

  • Dit buitenbeentje in het veld, dat daarom juist niet op alle punten in het format van de huidige subsidiesystematiek lijkt te passen, verdient een hoge prioriteit.

  • Gun een groot publiek de zomeravonden van verwondering, ontroering en ongekend plezier. Een boom die in 36 jaar is gegroeid, kun je maar één keer kappen.

 

en verzoeken

een oplossing te vinden om dit unieke theater te redden.

Het antwoord

Amstelveens Nieuwsblad: Petitie ‘Behoud het Bostheater’ overhandigd aan wethouder

De petitie van het Amsterdamse Bostheater is bijna 18.400 keer getekend. Dinsdag werden de handtekeningen door de jonge theatermakers Collectief Blauwdruk en directeur Ingejan Ligthart Schenk in het Amsterdamse stadhuis overhandigd aan wethouder cultuur Touria Meliani. Ondanks een positief advies (...) lees verder

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
15-09-2020 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Ingejan Ligthart Schenk 
Organisatie:
Amsterdamse Bostheater 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Amstelveens Nieuwsblad: Petitie ‘Behoud het Bostheater’ overhandigd aan wethouder

De petitie van het Amsterdamse Bostheater is bijna 18.400 keer getekend. Dinsdag werden de handtekeningen door de jonge theatermakers Collectief Blauwdruk en directeur Ingejan Ligthart Schenk in het Amsterdamse stadhuis overhandigd aan wethouder cultuur Touria Meliani.

+Lees meer...

Ondanks een positief advies (...) lees verder

16-09-2020