U, de petitionaris
Kom in actie bostheater nieuw

Behoud het Bostheater

18.729 ondertekeningen

Het Amsterdamse Bostheater, het grootste openluchtpodium van de stad – een traditie die niet weg te denken is uit een Amsterdamse zomer – waar ruim 60.000 toeschouwers genieten van opwindend theater en prachtige muziek door gevierde artiesten en aanstormend talent, verliest de structurele subsidie.

Petitie

Wij

publiek, medewerkers, vrienden, vrijwilligers, artiesten, collega’s en coproducenten

 

constateren

  • dat het Bostheater, ondanks een positief advies van het AFK, verloren dreigt te gaan.

  • Dat een gewild podium om te spelen voor divers talent wegvalt. Dat zorgvuldig opgebouwde expertise en kwaliteit niet op waarde wordt geschat.

  • Dat een magische plek, aan de rand van de stad, midden in de natuur, waar ook mensen die nooit naar theater gaan zich welkom voelen, verdwijnt.

  • Dit buitenbeentje in het veld, dat daarom juist niet op alle punten in het format van de huidige subsidiesystematiek lijkt te passen, verdient een hoge prioriteit.

  • Gun een groot publiek de zomeravonden van verwondering, ontroering en ongekend plezier. Een boom die in 36 jaar is gegroeid, kun je maar één keer kappen.

 

en verzoeken

een oplossing te vinden om dit unieke theater te redden.

Het antwoord

Amstelveens Nieuwsblad: Petitie ‘Behoud het Bostheater’ overhandigd aan wethouder

De petitie van het Amsterdamse Bostheater is bijna 18.400 keer getekend. Dinsdag werden de handtekeningen door de jonge theatermakers Collectief Blauwdruk en directeur Ingejan Ligthart Schenk in het Amsterdamse stadhuis overhandigd aan wethouder cultuur Touria Meliani. Ondanks een positief advies (...) lees verder

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
15-09-2020 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Ingejan Ligthart Schenk 
Organisatie:
Amsterdamse Bostheater 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Het Bostheater is gered

Bedankt voor jullie steun. Het is gelukt!

Het Amsterdamse Bostheater krijgt de komende vier jaar toch subsidie van de gemeente Amsterdam.

+Lees meer...

Hierdoor kan het openluchttheater voortbestaan en onder meer grootschalige voorstellingen blijven produceren in samenwerking met bekende theatergezelschappen.

Het besluit werd afgelopen dinsdag genomen door het college van B&W Amsterdam. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) kon afgelopen zomer de aanvraag van het Bostheater voor vierjarige subsidie niet honoreren vanwege onvoldoende financiële middelen. Ook al waren de plannen van het Bostheater wel positief beoordeeld door het fonds.

De subsidie van de gemeente Amsterdam maakt een einde aan de onzekerheid over het voortbestaan van het Bostheater. De geplande grote theaterproducties - met deze zomer Toneelgroep Oostpool en daarna Internationaal Theater Amsterdam (2022), Orkater (2023) en De Warme Winkel (2024) - kunnen hierdoor doorgang vinden.

Naast de grote zomerproductie, bestaat de programmering deze zomer uit een grote jeugdvoorstelling i.s.m. De Toneelmakerij, Boslab Theaterfestival, concerten en filmavonden. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende scenario’s i.v.m. corona.

Het openluchttheater in het Amsterdamse Bos wordt momenteel aangepast om, zodra de maatregelen dit toelaten, weer het publiek op veilige wijze te kunnen ontvangen bij voorstellingen en optredens in de buitenlucht.

Meer informatie over het programma van het Bostheater deze zomer. Ga naar bostheater.nl

08-04-2021

Amstelveens Nieuwsblad: Petitie ‘Behoud het Bostheater’ overhandigd aan wethouder

De petitie van het Amsterdamse Bostheater is bijna 18.400 keer getekend. Dinsdag werden de handtekeningen door de jonge theatermakers Collectief Blauwdruk en directeur Ingejan Ligthart Schenk in het Amsterdamse stadhuis overhandigd aan wethouder cultuur Touria Meliani.

+Lees meer...

Ondanks een positief advies (...) lees verder

16-09-2020