You, the petitioner
Kom in actie bostheater nieuw

Kom in actie voor het Amsterdamse Bostheater

18,729 signatures

Het grootste openluchtpodium van de stad - al 36 jaar een traditie die niet weg te denken is uit de Amsterdamse zomers – waar ruim 60.000 toeschouwers genieten van opwindend theater en prachtige muziek door gevierde artiesten en aanstormend jong talent, verliest de structurele subsidie.

Petition

We

Publiek, medewerkers, vrijwilligers, artiesten, collega’s, coproducenten en Bostheatervrienden

 

observe

Het Bostheater dreigt, ondanks een positief advies van het AFK, verloren te gaan.

Zorgvuldig opgebouwde kwaliteit en expertise op een unieke locatie, worden niet op waarde geschat. Een gewild podium om te spelen verdwijnt; een laagdrempelige, magische plek, aan de rand van de stad, midden in de natuur, waar iedereen zich welkom voelt en samenkomt voor een avond van ontroering, verwondering en ongekend plezier.

 

and request

Het college van B & W, alsmede de raadsleden van de gemeente Amsterdam, een oplossing te vinden om dit unieke theater te redden. Dit buitenbeentje in het veld, dat daarom niet op alle punten in het format van de huidige subsidiesystematiek lijkt te passen, verdient een hoge prioriteit. Een boom die in 36 jaar is gegroeid, kun je maar één keer kappen

The answer

Amstelveens Nieuwsblad: Petitie ‘Behoud het Bostheater’ overhandigd aan wethouder

De petitie van het Amsterdamse Bostheater is bijna 18.400 keer getekend. Dinsdag werden de handtekeningen door de jonge theatermakers Collectief Blauwdruk en directeur Ingejan Ligthart Schenk in het Amsterdamse stadhuis overhandigd aan wethouder cultuur Touria Meliani. Ondanks een positief advies (...) lees verder

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2020-09-15 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Ingejan Ligthart Schenk 
Organisation:
Amsterdamse Bostheater 
Website:

History

Signatures

Updates

Het Bostheater is gered

Bedankt voor jullie steun. Het is gelukt!

Het Amsterdamse Bostheater krijgt de komende vier jaar toch subsidie van de gemeente Amsterdam.

+Read more...

Hierdoor kan het openluchttheater voortbestaan en onder meer grootschalige voorstellingen blijven produceren in samenwerking met bekende theatergezelschappen.

Het besluit werd afgelopen dinsdag genomen door het college van B&W Amsterdam. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) kon afgelopen zomer de aanvraag van het Bostheater voor vierjarige subsidie niet honoreren vanwege onvoldoende financiële middelen. Ook al waren de plannen van het Bostheater wel positief beoordeeld door het fonds.

De subsidie van de gemeente Amsterdam maakt een einde aan de onzekerheid over het voortbestaan van het Bostheater. De geplande grote theaterproducties - met deze zomer Toneelgroep Oostpool en daarna Internationaal Theater Amsterdam (2022), Orkater (2023) en De Warme Winkel (2024) - kunnen hierdoor doorgang vinden.

Naast de grote zomerproductie, bestaat de programmering deze zomer uit een grote jeugdvoorstelling i.s.m. De Toneelmakerij, Boslab Theaterfestival, concerten en filmavonden. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende scenario’s i.v.m. corona.

Het openluchttheater in het Amsterdamse Bos wordt momenteel aangepast om, zodra de maatregelen dit toelaten, weer het publiek op veilige wijze te kunnen ontvangen bij voorstellingen en optredens in de buitenlucht.

Meer informatie over het programma van het Bostheater deze zomer. Ga naar bostheater.nl

2021-04-08

Amstelveens Nieuwsblad: Petitie ‘Behoud het Bostheater’ overhandigd aan wethouder

De petitie van het Amsterdamse Bostheater is bijna 18.400 keer getekend. Dinsdag werden de handtekeningen door de jonge theatermakers Collectief Blauwdruk en directeur Ingejan Ligthart Schenk in het Amsterdamse stadhuis overhandigd aan wethouder cultuur Touria Meliani.

+Read more...

Ondanks een positief advies (...) lees verder

2020-09-16